Yüksek İhtisas eski günlerine kavuşuyor

Yüksek İhtisas eski günlerine kavuşuyor

SIKINTILI BİR SÜRECİN ARDINDAN KIRIKKALE YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİNDEKİ GELİŞMELER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

SIKINTILI BİR SÜRECİN ARDINDAN KIRIKKALE YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİNDEKİ GELİŞMELER GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Yüksek İhtisas eski günlerine kavuşuyor

Bir süredir, çeşitli sebeplerle eleştirilerin odağı haline gelen, bölge hastanesi konumundaki Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesindeki (KYİH) gözle görülür toparlanma, hem Kırıkkale halkını, hem de bölge illerden gelenleri memnun etti.

UZMAN VE İDEALİST KADRO

Dâhiliye Uzmanı Dr. Erkan Tolga Demirel´in göreve başlamasıyla birlikte yeni bir yönetim anlayışıyla birçok alanda toparlanma sürecine giren KYİH´teki en önemli sorunlar olarak dile getirilen temizlik, hijyen ve doktor eksiği, gözle görülür bir iyileşme sürecine girdi. Halkla İlişkiler konusundaki yeteneği ve Kırıkkale halkıyla olan sıcak ilişkileri herkesçe malum Başhekim Yardımcısı Dr. Fatma Sönmez başta olmak üzere Op. Dr. Alparslan Akkurt, Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, Op. Dr. Yusuf Albayrak ve Uz. Dr. Zeliha Erciyas Gökgöz gibi birbirinden idealist başhekim yardımcılarından oluşan bir kadroyla çalışan Başhekim Demirel´in, hastanenin hiçbir yerinde en ufak hijyen ve temizlik zafiyetine tahammülü olmadığını ifade eden hastane çalışanları, bu hassasiyetin hem hastaları, hem yakınlarını, hem de personeli çok memnun ettiğini belirttiler. Edinilen bilgiye göre, özellikle sedye ve yatak örtülerinin temizliğine çok dikkat edilirken, Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu yeni bir projeyle, temizlenemeyecek derecede hijyen sorunu olan örtüler ise hemen imha edilecek.

FİZİKSEL GÖRÜNÜM İYİLEŞTİRİLİYOR

Ayrıca hastanenin en yoğun kullanılan alanları olan Acil Servis ve poliklinik tuvaletlerinin yenileme çalışmalarıyla ilgili ihale sürecinin tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaşan muhabirlerimizin edindiği bilgiler arasında hastanenin yoğun kullanılan alanlarında taban yenileme çalışmalarına da en kısa zamanda başlanacağı ve hastanenin bütününün daha modern bir görümüne kavuşturulacağı da var.

UZMAN DOKTOR EKSİĞİ TAMAMLANIYOR

Sağlık Bakanlığıyla yapılan görüşmelerin olumlu sonuçları gözlenmeye başlarken, bir süre önce çeşitli sebeplerle hastaneden tayin olan ya da istifa eden 20´ye yakın uzman doktorun yerine yenileri de gelmeye başladı. Bu süreçte üç ay öncesine kadar Nöroloji ve Psikiyatri alanlarında uzman doktor sorunu yaşanan KYİH´te bu alanlarda sorun kalmadı.

ÖNEMLİ BÖLÜMLERDE EKSİK KALMAYACAK

Üç ay önce hiç Nöroloji Uzmanı olmayan hastanede 2 uzman göreve başlarken, çok kısa bir süre sonra üçüncü bir Nöroloji Uzmanı da hastanede göreve başlayacak. Ayrıca tayin işlemleri tamamlanan ve ulaşım izinlerini kullanan yeni birer Genel Cerrahi Uzmanı, Göz Hastalıkları Uzmanı, Kardiyoloji Uzmanı ve hastanede kadro boşluğu bulunan Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı da çok kısa bir süre içiresinde göreve başlayacak.

EN MODERN GÖZ MUAYENE CİHAZLARI GELMEYE BAŞLADI

Özellikle göz hastalıkları alanında önemli gelişmeler yaşanan KYİH´te, daha önce hastaların Ankara´ya sevk edilmesine sebep olan cihaz eksiklikleri de giderilmeye başlandı. Bu bağlamda Göz Korneası Tarama Cihazı faaliyete geçirilirken, artık Kornea Topoğrafyası ve Göz Anjiyosu KYİH´te yapılabiliyor.

BÖLGEYE EN VERİMLİ HİZMET VERİLECEK

Ayrıca KYİH merkez binasında 4 olan Göz Polikliniği sayısı kısa bir süre içerisinde 5´e çıkarılırken, Semt Polikliniğinde (Eski SSK Hastanesi) de tam teşekküllü cihazlarla donatılmış bir poliklinikte bir göz uzmanı hizmet vermeye başlayacak. Önümüzdeki üç ay içerisinde KYİH´nin büyük gelişmelere sahne olacağını ifade eden yetkililer, hastanenin kuruluş amacına uygun bir şekilde, bölgeye en verimli hizmeti vereceğini beyan ettiler.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!