Yörük ve Türkmenlerden yeni dernek

Yörük ve Türkmenlerden yeni dernek

OĞUZ BOYU DERNEKLERİ FEDERASYONU ÇERÇEVESİNDE KIRIKKALE VE YÖRESİNE YÖNELİK YENİ DERNEK KURULDU

OĞUZ BOYU DERNEKLERİ FEDERASYONU ÇERÇEVESİNDE KIRIKKALE VE YÖRESİNE YÖNELİK YENİ DERNEK KURULDU

Yörük ve Türkmenlerden yeni dernek

“Kırıkkale İli, İlçeleri, Belde ve Köyleri Türkmenler ve Yörükler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” kurularak faaliyetlerine başladı.

Haber Merkezimizi ziyaret ederek E-Gazetemiz İmtiyaz sahibi Mehmet Altundağ ile görüş alışverişinde bulunan dernek yöneticileri, uzun süredir devam eden kuruluş çalışmalarını tamamlayarak, Oğuz Boyu Dernekleri Federasyonuna lokomotif olacak bir dernek olarak faaliyetlerine yön vereceklerini kaydettiler.

Dernek çalışmalarına yönelik açıklama yapan, Oğuz Boyu Dernekleri Federasyonu Başkanı Serdar Murat Can, kısa bir süre içerisinde derneğin de genel kurulunu tamamlayacaklarını ifade etti. Can, “60’a yakın beyimizi bir araya getirerek güçlü bir kadroyla çalışmalarımıza yön vereceğiz. Dernek ve federasyon olarak güç birliği içerisinde yapacağımız çalışmalarımızı ayda bir yapacağımız toplantılarla belirleyeceğiz” dedi.

Yapacakları faaliyetler arasında tarihi, kültürel ve aktüel konularda konferanslar düzenlemek, Çanakkale, Sarıkamış, Hocalı, Doğu Türkistan gibi konularda sergiler düzenlemek, günübirlik kültür gezileri düzenlemek, il ve ilçe şölenleri düzenlemek; organik ürün hizmeti sunmak gibi çalışmalara olacağını kaydeden Serdar Murat Can, basının desteğiyle çok daha iyi çalışmalara yapabileceklerini beyan etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı