YÖNETİM BİZE HAKSIZLIĞIN HESABINI VER

YÖNETİM BİZE HAKSIZLIĞIN HESABINI VER

Türk Eğitim Sen, ?Çalışanların hakkı olan döner sermayenin ödenmemesi? üzerine Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında tıp fakültesi yönetimi istifaya çağırılırken bir konuşma yapan Türk Eğitim S

HAKKIMIZI ALMAYA GELDİK
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasında bir konuşma yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, ?Tıp fakültesinin emekçi, fedakar çalışanlarının döner sermaye ücretlerini aylardır ödemeyen yönetimi protesto etmek, hakkımızı almak için buradayız. Baskıyı zulüm derecesine getiren demokrasiden nasibini almamış, çalışanlarını ezmeyi marifet saymış gerici zihniyeti kınamak için buradayız, hoş geldiniz. Memurun hakir görüldüğü, siyasi iktidarca ?ne iş yapıyor yan gelip yatıyor ? diye açlık sınırında bir maaşa mahkum edildiği bir süreç yaşıyoruz. Öyle ki memur hiç bu kadar horlanmamış, böylesine yok sayılmamıştı. Bu derece geçim sıkıntısına düşmemişti. Zaten zor günler yaşayan, düşük maaşla yaşamını sürdürmeye mecbur bırakılmış tıp fakültesi çalışanlarına bir darbe de Hastane yönetimince vurulmuş, atılan tokat katmerli olmuştur. Ama bilinmelidir ki biz zoru gördükçe güçleniriz. Sizin tokadınız bizi ancak yaralar fakat biz vurduğumuz vakit siz yıkılırsınız? şeklinde konuştu.
 
TOK, AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ
Yönetimin beceriksiz idaresinin faturasını ilkeli, özveriyle çalışan hastane personeline kesildiğini söyleyen Karabacak, ?6 aya yakın bir zamandır döner sermayeler ödenmemiştir. Bu ay da yatırılmayacağı gelen duyumlar arasındadır. Öyle ya tok, açın halinden ne anlar. Hani hepimizin bildiği bir türkü var ya ?yoksulun sırtından doyan doyana-Bunu gören yürek nasıl nasıl dayana -yiğit muhtaç olmuş kuru soğana- bilmem söylesem mi söylemesem mi. Kıt kanaat geçinen Fatih kardeşimin, Ayşe kardeşimin, ödenmeyen döner sermaye ücretlerinden dolayı aile huzuru bozulmuş, çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamamış, psikolojik çöküntüye uğramış; çevresine, eşine, çocuğuna karşı mahcup bırakılmıştır. Sayın Rektörüm, Dekanım Başhekimim senin kredi kartı borcunu ödeyemediğin için kara kara düşündüğün oldu mu, maaşının borçlarını bile karşılayamadığı aybaşına kadar ne yapacağım diye çaresiz kaldığın oldu mu? Olmamıştır. Sen bu ezikliği hiç yaşamamışsındır. İşte onun için arkadaşlarımızın mağduriyeti size ancak masal gelir. Ama bu bir gerçektir. Onlar zor günler yaşıyor. Çalışma huzuru bozulmuş, çalışma şevki kalmamıştır. Fakat bilinmelidir ki bu masalın sonunda kazanan tıp fakültesi çalışanları yani iyiler olacak, kötüler kaybedecektir. Çünkü haklıyız hakkımızı da söke söke alcağız. Direneceğizi hak ettiğimiz döner sermayeyi ödemezseniz burayı eylem alanı yapacağız? ifadelerini kullandı.
 
YA DÖNER SERMAYELERİ ÖDE YA İSTİFA ET
Karabacak, ?Döner sermayelerin 2010 eylül, ekim, kasım, aralık 2011 ocak, şubat aylarına tekabül eden kısımları ödenmedi. 2010 yılı içerisinde dekanlıkla yapılan görüşmelerimizde yıl sonu itibariyle kimsenin alacağının kalmayacağının sözü bizzat dekan tarafından verilmişti. Personelden kurumun sıkıntılı dönemlerinde yardımcı olmaları istendi. Personel bu zamana kadar beklemekle gerekli yardımı ve anlayışı sergilemiş oldu. Ancak sabrın bittiği andır. Biz kimseden sadaka ya da fitre talep etmiyoruz Alnımızın terini, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Birileri çıkacak kendi hatalarının, beceriksiz yönetiminin faturasını hastane çalışanlarına kesecek. Artık buraya kadar bizden ne sabır ne de anlayış bekleyin. Biz biriz, beraberiz, tek ses, tek vücuduz. Biz Buradayız. Eyy Yönetim sen neredesin çık karşımıza ve bize aylardır yaşattığın bu haksızlığın hesabını ver. Ya döner sermayeleri öde ya da yapman gerekeni yap istifanı ver? dedi.
 
KURUMUN İŞLEYİŞİNDE BİR SORUN VAR
Türk Eğitim Sen?in mağdur olanların her konusunda gerekli mücadeleyi sergileyeceğini ifade eden Karabacak, ?Gördük ki sorun sadece döner sermayelerden ibaret değil. Nakillerde yolluklar ödenmemiş, Türk eğitim sen imzasıyla teminat altına alınan izinden dönen veya yeni atanan personelin alması gereken banka promosyonları da yatırılmamış. Yani kurumun işleyişinde bir sorun var. Basit bir işlemle çözülecek hakkınız olan bir çok şey bu kurumda büyük bir problem haline geliyor. İzin dönüşü alacağınız şahsınıza ayrılmış, sadece blokenin kaldırılmasıyla çözülecek banka promosyonları dahi beceriksiz yönetim elinde bir sorun haline geliyor. Bu kurumda bu yönetimle çalışmak zor ve yıpratıcı. Fakat bilin ki kıymetli tıp fakültesi çalışanları Türk Eğitim-Sen her zaman sizin yanınızda olacak. Size dost size yoldaş olacak. Sizinle beraber haklı davanızı savunacak. Gerekirse ordu olup sizinle savaşacak. Baskıya ve zulme karşı sizinle direnecek. Sizleri kimsenin ezmesine hor görmesine müsaade etmeyecek. Bu başhekimde olsa dekanda olsa rektörde olsa bu haksızlığın hesabını soracak? şeklinde konuştu.
 
RAHAT UYKU UYUYAMIYORLAR
Yönetime seslenen Karabacak, ?Sizler karnınız tok başınızı yatağınıza koyduğunuzda rahat rahat uyurken burada arkadaşlarımız ıstırap içinde sabahı edemiyorlar. Bu zamana kadar ki suskunluğumuz, anlayış ve hoşgörümüz, diyaloğ yoluyla çözüme kavuşturma umudumuzdandı. Baskıya boyun eğdiğimiz için değildi. Bağımsızlık şairi Mehmet Akifin dediği gibi ?yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum ?Kesilir fakat çekmeye gelmez boyunum? Artık suskunluğumuzu bozuyoruz. Bir an önce hak edilen döner sermayeleri yatırın. Aksi takdirde bozulmuş olan çalışma huzuru daha da bozulacak, yönetime olan güven tamamen yok olacak, burası da eylem alanı olacak? dedi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ