Yolumuz Ehl-i Beyt Yolu

Yolumuz Ehl-i Beyt Yolu

İl Müftüsü Bekir Gerek başkanlığında Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, Şube Müdürleri İmam Hüseyin Yaşar, Muzaffer Şahin, din görevlileri ve müftülük personelinden oluşan bir heyet Alevi Kültür Derneği Kırıkkale Şubesi ziyaret etti.

MATEM GÜNÜNE DÖNÜŞTÜ

Ziyarette günün anlam ve önemi üzerinde bir konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek şöyle konuştu: “Bugün on Muharrem Aşure günü. Sevgili peygamberimizin biricik torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği gündür. Maalesef daha önce sevinç günü olan Aşure bu elim olaydan sonra hüzün gününe dönüştü. Kalbinde iman taşıyan her Müslüman bu olaydan dolayı derin üzüntü duymuştur. Allah bir daha böyle acıları Müslümanlara yaşatmasın. Bize düşen görev tarihten ders çıkarmaktır. Birlik-beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere Allah fırsat vermesin. Bizleri sevgili peygamberimiz ve onun Ehl-i Beytinin yolundan gidenlerden eylesin.”

EHL-İ BEYT SEVGİSİ BİTMEZ

Daha sonra söz alan Dede Ali Rıza Bey ise Ehl-i Beyt sevgisinin önemini belirterek, Evlad-ı Resul Hz. İmam Hüseyin’in hak uğruna şehit olduğunu söyledi.  Vatanını ve milletini seven herkesin birbirlerinin inançlarına saygılı davranarak kardeşlik içinde yaşamalarını dileyen Dede Ali Rıza Bey, İl Müftüsü Bekir Gerek’in Kırıkkale’ye geldiğinden beri her zaman kendileriyle sıcak ve samimi bir diyalog içinde olmalarından dolayı son derece memnun olduklarını ifade etti. Ziyaretin sonunda Nur Camii Müezzin Kayyımı Murathan Önder tarafından Kur’an-ı Kerim ve mersiye okundu. 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı