YOLLARDA AĞIR TONAJLI KAMYON İSTEMİYORUM

YOLLARDA AĞIR TONAJLI KAMYON İSTEMİYORUM

Vali Hakan Yusuf Güner, ?Bir kilometre asfalt atmanın maliyeti 80 Bin TL gibi bir rakam. Köylerde, kasabalarda, ilçelerde ve Merkez?de ağır tonajlı kamyonun geçmesini istemiyorum. Vatandaşlar bu konuda sağduyulu olsun, ağır tonajlı bir kamyon geçtiğinde e

SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI
Balışehy İlçesi Uzunlar ve ? Işıklar Köyü asfalt yapım çalışması sırasında köylülere yönelik konuşma yapan Vali Hakan Yusuf Güner, ?Bu yolları milletimiz için yapıyoruz, sizler de bu yolları koruyun ve ağır tonajlı kamyon gördüğünüz zaman güvenlik güçlerine haber verin. Bu yollar sizin yollarınızdır ve sizlerin vergileri ile yapılan yollardır. Bizim işimiz hizmeti yapmak, sizlerin görevi de bu hizmeti elinizden geldiği kadar korumaktır. Yapılan bu yolları özenle koruyacağınıza inanıyorum. Lütfen biraz daha duyarlı ve sağduyulu olalım? dedi.
 
ANIZ YAKMAYIN UYARISI
Köylüleri anız yakmaması konusunda da uyaran Vali Güner, ?Anız yakıldığında toprak yüzeyinde bulunan pek çok yararlı mikroorganizma ile birlikte doğanın dengesinin bir parçası olan pek çok canlı da yok olmaktadır.  Doğanın yararlı-zararlı dengesi bozulmakta dolayısı ile yeni zararlılar çoğalmakta ve zararı hemen anlaşılamayan ama ileriki yıllarda telafisi mümkün olmayan zararlar meydana gelmektedir. Anız yakmanın ilk yıllarında sanki yararlı imiş gibi bir görüntü oluşmasının sebebi zararlarının ilk yıllarda açıkça görülememesinden kaynaklanır. Oysa sonraki yıllarda çiftçi nedenini anlayamadığı verim kayıplarıyla karşılaşacaktır. Sizlerden isteğim anızları yakmayın ve doğayı kirletmeyin? diye konuştu.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ