Yolcusunu üşüten minibüsçüye ceza

Yolcusunu üşüten minibüsçüye ceza

Kırıkkale`de yolcusunu üşüten minibüs şoförlerine ceza kesiliyor. İlk olarak ihtar alan minibüsçüler, daha sonra 154 liralık cezai işlem uygulanıyor.

ISITMA ZORUNLULUĞU GETİRİLİYOR

Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği Kırıkkale`de zabıta ekiplerinin yeni uygulaması vatandaşları mutlu ediyor. Toplanma merkezi olan Bahçelievler Mahallesi`nden yola çıkan minibüsler, kaloriferlerini açarak duraklarına hareket ediyorlar. Araç sahipleri hareket merkezine kadar, minibüslerin içini ısıtmak zorunluluğu getiriliyor. Durakta bekleyen araç, kontak kapatmayarak aracın içi sıcak tutuluyor. Bu kurala uymayanlara cezai işlem uygulanıyor.

ZABITA DENETİMİ

Özelikle sabah ve akşam saatlerinde Kırıkkale`nin havasının daha soğuk olduğunu ifade eden yolcu Hasan Akyüz, zabıtanın çalışmasının memnuniyet verdiğini söyledi. Kontrollerden bazı minibüsçülerin kaloriferlerini yakmadığını açıklayan Akyüz, ?İnsanlar soğuk araçta yolculuk ediyorlardı. Zabıtanın denetimlerini attırmasının ardından araç şoförleri, kaloriferlerini yakmaya başladı? dedi.

CEZAİ İŞLEMİ UYGULUYORUZ

Kırıkkale vatandaşının rahattı için ekiplerinin gece gündüz çalışmasına devam ettiğini söyleten Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, kışın yolcuların n minibüslerde üşüdüğünü tespit ettiklerini ve gerekli çalışma başlattıklarını belirtti. Kalorifer yakmayan vatandaşları önce ihtar ettiklerini açıklayan Tuncer, "Aynı minibüsü 2-3 gün sonra yeniden kontrol ediyoruz. Yapılan kontrollerde yeniden yakmadığını tespit ettiğimiz anda, kanun ön gördüğü cezai işlemi uyguluyoruz." diye konuştu.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü