Yolculardan öğrencilere alkış

Yolculardan öğrencilere alkış

AYAKTA ALKIŞLANACAK PROJE

Yolculardan öğrencilere alkış

Geçtiğimiz haftalar içerisinde Otogar´a gelerek yolculuk yapan vatandaşların kitap okuması için mini bir kütüphane açan Kırıkkale Üniversiteli öğrenciler, yaptığı renkli etkinlikle vatandaşlardan tam not aldı. Başarı temennilerini kâğıtlara yazan vatandaşlar, bu projenin ülke genelinde de yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çektiler.

İNSANLARDA OLUMLU ETKİ

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü üçüncü sınıf öğrencileri tarafından ?Gezerken Okuyan Bilir´ sloganıyla başlatılan Otogar içerisindeki kütüphane etkinliği sona erdi. Küçüğünden büyüğüne kadar her yaş grubuna hitap edecek şekilde kitapların yer aldığı mini kütüphane vatandaşlar üzerinde de olumlu etki bıraktı. Öğrenciler sosyal ve kültürel alanda herkese hitap eden bu projeyi imkânlar doğrultusunda tekrar yapabileceklerini ifade ettiler.

PİLAV VE GÜLTEKİN´E TEŞEKKÜR

Etkinliğe katılan öğrenciler adına konuşma yapan Kırıkkale Üniversitesi Türkçe Topluluğu Başkanı Halil İbrahim Bulat, kendilerini her zaman destekleyen Türkçe Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salim Pilav ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gültekin´e teşekkür etti. Sınıf olarak böyle bir proje fikrinin akıllarına geldiklerine dikkat çeken Bulat, Otogarın içerisinde geçici mini bir kütüphane hizmetini vatandaşlarla buluşturmanın onuru ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

BU ALIŞKANLIĞI KAZANMALIYIZ

Otogarda oluşturulan kütüphanenin yolcu ve esnafa kitap okuma imkanı sunduğunu ifade eden Bulat, bu çalışmanın kamu kurumlarını harekete geçirmesi için örnek olabileceğini söyledi. Uygulamanın kitap okuma alışkanlığı kazanılmasına katkı sağlayacağını söyleyen Bulat, kitabı ?iyi bir dost´ olarak nitelendirerek; ?Kitapları sahiplenebilirsek, onlarla yaşama olgusunu kendimize benimsetebilirsek toplumumuza ahlaki yönden daha iyi şeyler katmak için fırsat yakalayabiliriz? dedi.

AMACIMIZ OKUYAN TOPLUM

Otogar esnafı ve yolcuların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Bulat, "Bilinçli birey olmak ve insanların kendilerini geliştirilmesi için küçük de olsa bu projeyi hayata geçirdik. Amacımız okuyan, araştıran, sorgulayan bir toplumun oluşmasını sağlamaktır. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Ne kadar çok kitap okursa o kadar bilgisi o kadar artar. Burada bizim yanımızda olan emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı