YOLCU DOSTU OTOBÜS DURAĞI

YOLCU DOSTU OTOBÜS DURAĞI

Kırıkkale Belediye Başkanı Saygılı’nın ulaşım projeleri bir bir hayata geçiyor…

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın paylaştığı “20 Dev Proje” kapsamında yer alan “Yolcu Dostu Şehir İçi Otobüs Hareket Merkezi” projesi hayata geçiyor. Bir süre önce başlayan Otobüs Hareket Merkezi Ocak ayının ikinci yarısı açılması bekleniyor. 

HAYATA GEÇİYOR

Kırıkkale Belediyesinin "Akıllı Şehir Uygulamaları" kapsamında vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, zamanı verimli kullanmalarına yardımcı olmak, ulaşımda güvenliği sağlamak, enerji verimliliğini artırmak ve çevreye verilen zararları azaltmak amacıyla hayata geçirilen akıllı kavşak uygulamasının yanı sıra modern Otobüs Hareket Merkezini hayata geçiriyor. Ekim ayında inşaatına başlanan Otobüs Hareket Merkezinin inşaatında yürütülen hummalı çalışmaların sonuna gelindi. Modern bir görünüme sahip otobüs hareket merkezinin Ocak Ayının ikinci yarısı açılması bekleniyor. 

SAYGILI BELEDİYEYE YENİ YER KAZANDIRDI

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın 20 Dev Proje arasında önemli bir yer alan Halk Otobüslerinin yeniden sefere başlayacak olması şehirde bir heyecan oluşturmuştu. 2022 yılı içerisinde alınan 17 halk otobüsünün hareket edeceği Toprak Mahalle olarak bilinen yerde bulunan gereksinimleri karşılamayan eski otobüs durağı yıkılmış, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın girişimleri ile Kırıkkale Belediyesine devir edilen Enerji-Sa ya ait yer ile birleştirilerek otobüs hareket merkezi yapımına başlanmıştı. Akıllı durak sisteminin kapsamlı ve modern uygulaması olan "Yolcu Dostu Otobüs Hareket Merkezi" Kırıkkalelilerin  hizmete sunacak.

DURAKLARDA BEKLEME SÜRESİ AZALACAK

Toplu taşımadan faydalanacak yolcuların doğru zamanda doğru durakta bulunmak üzere yönlendirilmesini sağlayacak ve aynı zamanda durakta bekleme süresini azaltmaya yardımcı olacak yeni sistem Otobüs Hareket Merkezinde; WiFi hizmeti, LED ekranı, reklam tabelası ve modern görüntüsüyle Kırıkkalelilere kaliteli ve kolay bir ulaşım hizmeti verecek.

Aynı Anda 10 adet Halk Otobüsü, 46 Minibüs bulunabilecek

4 Bin 380 Metre Kare Alan içerisine kurulan Yeni Şehir Otobüs Durağında mahalle minibüsleri de yer ayrıldı. Hem minibüs esnafı hem de evlerine ulaşacak olan mahalle sakinlerine güzel bir ortam sağlanmış olacak. Yeni Yolcu Dostu Otobüs Hareket Merkezinde 46 adet minibüs, 10 adet halk otobüsü olmak üzere aynı anda 56 adet araç bulunabilecek. Otobüs Hareket merkezi çevresinde yapılan çalışmalarla burada yaşanan trafik sıkışıklığı sorunu da büyük ölçüde çözülmüş olacak. 

SAYGILI “ŞEHRİMİZ’DE Kİ KALİTEYİ YÜKSELTİYORUZ”

"Akıllı Şehir Uygulamaları" kapsamında sunulan akıllı şehir kapsamında "Yolcu Dostu Otobüs Hareket Merkezi " hizmetlerinin vatandaşalra günlük yaşamda kolaylık sağlayacağını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “bir süre önce başlattığımız Akıllı Şehir uygulaması kapsamında özellikle şehir merkezinde kavşaklarda trafikte rahatlama yaşandı. Işıklarda bekleme süresi azaldı. Bunun bir çok tasarruf yaşanıyor. Gerek sürücülerimiz zamandan ve yakıttan tasarruf ederken çevreye yayılan atık gazlarda büyük oranda azalma yaşandı” İfadesini kullandı  Kırıkkalelilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Saygılı, şehrimizin en kalabalık noktalarından olan yere yapımı tamamlanmak üzere olan yeni ve modern Otobüs Hareket Merkezi  de hem minibüs esnafımıza hem de vatandaşlarımıza kaliteli ulaşım imkânı sunacak ifadesini kullandı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız