Yılmaz, aşure ikram etti

Yılmaz, aşure ikram etti

Kırıkkaleli işadamı ve siyasetçi Mahir Yılmaz, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı. Kendi iş yerinde etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Aşure yenilmeden önce dualar edildi.

ONU YAŞATMAK GEREKİR

Muharrem ayının herkese, ülkeye, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni eden İşadamı ve siyasetçi Mahir Yılmaz, “Bu ayın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aşure, bu toprakların en tatlı ortak değeri, kültürümüzün güzel bir sembolü. Onu yaşatmak ve gelecek nesillere de yansıtmak amacıyla bir araya geldik.” dedi.

DUALAR EDECEĞİZ

Yılmaz, "Muharrem ayı ve aşure bizim medeniyetimizin önemli bir sembolü. Bu ay, acıları ve mutlulukları bir arada yaşadığımız bir ay. Bir taraftan Muharrem ayında yediğimiz aşurenin bereketini yüreğimizde hissederken, Muharrem ayının bereketiyle iç dünyamızdaki niyetlerimizi de kontrol ediyoruz. Muharrem ayı Müslümanların kardeşliğini gözler önüne seren bir aydır. Bu ayda vatanımız, milletimiz için dua edeceğiz, birlik ve dirliğimize zarar verdirmeyeceğiz." diye konuştu.

DEVAM EDECEK

Kendini kırmayarak gelen arkadaşlarına teşekkür eden Yılmaz,  "Aşure, Hz. Yakup’un Hz. Yusuf’a kavuştuğu gündür. Meleklerin, arşın ve göklerin yaratıldığı gün olarak bize İslam felsefelerinde anlatılan gün olarak bırakıldı. Bizlerde arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bundan sonrada bu tür faaliyetlerimiz devam edecek.” diye konuştu.



İLHAT
24.11.2014 21:52:03
SEÇİMLERE YATIRIM.

YAĞCILARDA İNECEK VAR
22.01.2015 23:31:42
SEÇİMDE MAKARNA KÖMÜR DAĞITMADI BOŞ YORUM YAPMA .!

1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı