Yıllardır bu tasarıyı bekledik

Yıllardır bu tasarıyı bekledik

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, 19 yıldır intibak tasarını beklediklerini ve tasarının mecliste görüşülmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Kimin ne kadar zam alacağının henüz belli olmadığını söyleyen Keskin üyelerini uyararak, ?Kulaktan dolma

19 YILLIK RÜYA GERÇEK OLUYOR
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin ise gazetemize yaptığı açıklamada, 19 yıldır intibak tasarısını beklediklerini ve artık bu yasada sona gelinmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Keskin açıklamasının devamında, ? Tasarı?nın açıklamasına bakarsak, en az 10 en yüksek 328 TL zam alınacak. Ancak bunu kimin alacağı henüz kesinlik kazanmadı. Konu meclisin alt komisyonuna geldi ve burada görüşülecek. Umuyoruz ki, bizleri memnun edecek bir rakam ortaya çıkacaktır. İntibak yasasının meclise gelmesinden dolayı mutluyuz? dedi.
 
YASA MECLİSTEN GEÇECEKTİR
Yasanın meclisten geçeceğine emin olduklarını belirten Keskin, üyelere çağrıda bulundu. Kulaktan dolma bilgilere üyelerin inanmaması gerektiğini belirten Keksin, ?Şimdi herkes bu konu ile ilgili farklı sözler söyleyecektir. Yasanın geçeceğinden eminiz, ancak üyelerimiz kulaktan doğma bilgiler ile alacakları zammı hesaplamasın. Henüz kimin ne kadar zam alacağı belli değil. Şöyle bir durum var ki, çok prim ödeyen kişi, çok para alacak. Bizim isteğimiz herkese eşit miktarda zam yapılsın. Ama şu günlerde kimin ne kadar zam alacağı belli değil? diye konuştu.
 
BAKAN ÇELİK?İN AÇIKLAMASI
İntibak tasarısı Tasarıya ilişkin bilgi veren Bakan Çelik, emeklilerin maaşında ne kadar artış düşündüklerini açıkladı. Emeklilerin merakla beklediği intibak düzenlemesi için geri sayım başladı. Düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda ele alındı. Tasarıya ilişkin bilgi veren Çalışma Bakanı Faruk Çelik, intibak konusunun haksızlıkları giderici, adaleti sağlayıcı bir yöntem olduğunu ifade ederek, "Emeklilerimiz yıllardır intibak taleplerini dile getiriyor. Biz de intibak sisteminin parametrelerini belirledik" yorumunda bulundu.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ