Yıllara meydan okuyor

Yıllara meydan okuyor

89 yaşında dimdik ayakta, tüm işlerini kendi yapıyor, söylediği beyitlerle herkesi kendine hayran bırakıyor.

Hasandede yaşayan Gülbeyaz Nine adeta yıllara meydan okuyor. 89 yaşında dimdik ayakta kalmayı başaran asırlık nine tüm işlerini kendi yapıyor, söylediği beyitlerle herkesi kendine hayran bırakan nine adeta kasabalının sevgilisi olmuş. Böylesine sağlıklı ve ne oluşunu doğal besin, çok çalışma ve bol, bol gülmeye borçlu olduğunu söyleyen nine kasabalılar tarafından ?Asırlık beyitçi nine? olarak anılıyor.

ÇALIŞIYOR DOĞAL BESLENİYOR

Kırıkkale?nin Hasandede kasabasında yaşayan 89 yaşındaki Gülbeyaz Erkan aradan geçen yıllara rağmen hala dimdik ayakta. Tüm işlerini başkasından yardım almadan kendisi yapan yaşlı kadın söylediği beyitlerle herkesi kendine hayran bırakıyor. İlerleyen yaşına rağmen sağlıklı görünümü, esprili tavırları ile kasabalıların sevgilisi haline gelen asırlık nine bu denli sağlıklı oluşunu bol çalışmaya, doğal besine ve sürekli neşeli olmaya bağlayan yaşlı kadın ayrıca hayata sürekli iyimser bakarak dinç kaldığını söylüyor. Bu zamana kadar 19 çocuk dünyaya getirdiğini gülümseyerek anlatan Gülbeyaz nine şu anda 5 çocuğunun hayatta olduğunu ama sayısını hatırlayamadığı onlarca torunu bulunduğunu söyledi.

TÜRKÜ VE BEYİTLERİYLE ÜNLÜ

Bağları, bahçeleri ile ünlü özellikle Kızılırmak kenarındaki sayfiye yerleri ile piknikçilerin tercih ettiği Hasandede kasabasında yaşayan yaşlı kadın kasabadaki söylediği türkü ve beyitlerle düğün ve benzeri etkinliklerin aranan ismi olan 89 yaşındaki Gülbeyaz nine her hangi bir konuda kısa sürede dizelere döktüğü beyitlerle kasabada beyitçi nine olarak ta anılıyor. İlerleyen yaşına rağmen yazın bağ bahçe, kışın ise ev işlerini kimseden yardım almayarak tümünü kendisi yapan yaşlı kadın ilerleyen yaşına rağmen adeta hayata meydan okuyor. Geçtiğimiz günlerde kasabada yapılan mini referanduma katılarak oy kullanan yaşlı kadın görevlilerin düzenlediği tutanağı da kendisi imzaladı. Okuma yazmayı da çat pat bildiğini söyleyen Gülbeyaz nine azmi ve neşeli oluşu ile herkesin sevgisini kazanıyor.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü