Yıllar sonra ilk ciddi adım

Yıllar sonra ilk ciddi adım

YEŞİL VADİ CANLANIYOR MU?

Yıllar sonra ilk ciddi adım

Projesi, imar uygulamaları ve planlaması tamamlanan, hatta ödeneği dahi çıkarılan fakat bir süredir sürüncemede kalan Yeşil Vadi Projesi´nde ıslah çalışmaları yakında başlıyor.

30 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

30 kilometre uzunluğundaki ırmak havzasının her iki yakasını içeren Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi için önemli gelişmeler yaşanıyor. Projesi, imar uygulamaları ve planlaması tamamlanan, hatta ödeneği dahi çıkarılan Yeşil Vadi projesinde ıslah çalışmaları yakında başlıyor. DSİ 56. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ıslah çalışmalarının proje aşamasında olduğu öğrenildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte yakın zamanda ıslah çalışmalarının başlayacağı ifade ediliyor. 

ÖNEMLİ PROJE 

Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi, Kırıkkale Merkez (Hacılar-Hasandede bölgesi) Kapulukaya Barajı ile Kırıkkale-Ankara karayolu Irmak (Köprübaşı) köprüsü arasında kalan ve Kızılırmak´ın sağ ve sol sahillerinde uzunluğu 24 km´yi, genişliği 4 kilometreyi bulan bir alanı kapsıyor. Proje kapsamında oluşturulacak alanda turizm, kültür, spor, rekreasyon, tarım ve ticaret gibi hizmetlerin halkla buluşturulması hedefleniyor.  Kırıkkale, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi ile çevre yollarının kesiştiği, Kızılırmak boyunca uzanan konumuyla, Ankara ve Kırıkkale sakinlerine doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulmasını amaçlıyor. Projenin uygulanması sonucu oluşacak cazibe merkezi ile bölgenin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkılar sağlanacak.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü