Yılın İlk 9 Ayında 1 Milyon 230 bin Kişi Sorgulandı

Yılın İlk 9 Ayında 1 Milyon 230 bin Kişi Sorgulandı

Trafik kontrol noktasındaki denetimlere katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, yılın ilk 9 ayında 1 milyon 230 bin kişi sorgulandığını ve 3 bin 577'sinin de çeşitli suçlardan aranan şahıs olduğunu söyledi.

DENETİMLERDE 3 BİN 577 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkale-Ankara istikametinde yapılan trafik denetim noktalarında yapılan araç denetimlerine katıldı. Yapılan denetimlerde İçişleri Bakanlığı'nın önemli projelerinden olan "KADES" ve "UYUMA" uygulamalarının da tanıtımlarının yapıldığını aynı zamanda da asayiş denetlemelerinin sürdürüldüğünü belirten Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, sürücülere dikkatli araç kullanması hususun da uyarılarda bulunarak yolculuk eden kişilere de "KADES" ve "UYUMA" uygulamalarının tanıtım broşürlerini verdi. Vali Tekbıyıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 9 aylık süreçte emniyet ve jandarma tarafından yapılan denetimlerde 1 milyon 230 bin kişinin sorgulandığını ve çeşitli suçlardan aranan 3 bin 577 kişinin de yakalandığını söyledi.

BAŞKENT’İMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA

43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale'nin güvenlik açısından önemli bir bölge olduğunu belirten Tekbıyıkoğlu, "Batı ile bağlantısını sağlayan Ankara başkentimizin de doğu girişinin olduğu yer. Burası aynı zaman da Doğu Anadolu ile Batı Anadolu'yu bir birine bağlayan yine Batı Anadolu ile Karadeniz'i bir birine bağlayan çok önemli bir arter. Buradaki güvenliği çok önemli görüyoruz. Sadece Kırıkkale ilinin güvenliği değil, başkentimizin güvenliği içinde çok önemli bir nokta. Bölgemizin güvenliği içinde çok önemli bir noktada bulunuyoruz. Yoğun bir şekilde güzergah üzerinden geçen araçlar ve kişiler, inceleniyor ve sorgulamaları yapılıyor” dedi.  

“KADES” VE “UYUMA” UYGULAMALARI TANITILDI

Vali Tekbıyıkoğlu, “Şuana kadarki 9 aylık süre içerisinde emniyet ve jandarmamız tarafından yaklaşık 1 milyon 230 bin sorgulama yapıldı. Yaklaşık da 161 bin araç kontrolü sağlandı. 3 bin 577 aranan şahıs, jandarmamız ve emniyetimizin uygulama noktasında yakalanmış durumda. Burada otobüsleri ve araçları durdurduğumuz zaman önemli yazılımları, önemli uygulamaları da vatandaşımıza tanıtma fırsatı elde ediyoruz. 'KADES' uygulaması da çok önemi bir uygulama. Bu noktadan 3 bin 96 kadınımıza da rehberlik hizmeti verildi. Telefonlarına da kendileri tarafından uygulama indirilmiştir. Bununla beraber yine İçişleri Bakanlığımız tarafından yazılımı gerçekleştirilen 'UYUMA'  uygulamasına da rehberlik edilmiştir." şeklinde konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız