Yılın her mevsiminde organik pazar

Yılın her mevsiminde organik pazar

Yılın her mevsiminde organik sebze ve meyve bulabilme şansına çok da fazla sahip olmadığımız günümüzde Hürriyet Caddesinde böyle bir hizmeti Kırıkkale halkına sunan Bülent Ulu, Tek hedefim Kırıkkale halkına organik, hormonsuz, sağlıklı sebze-meyve sunmak

KENDİSİ ÜRETİYOR

“Tükettiğimiz hemen her besinin, vücudumuza zarar veren hormonlar içermesi ve gelişim çağındaki çocukların gelişimini, yetişkinlerin de sağlığını etkilemesi hepimizi daha doğal, daha organik besinlere yönelmeye itiyor” diyen Ulu, işyerinde sattığı meyve ve sebzelerin çoğunu Bahşili’de kendisine ait bahçede yetiştirdiğini ifade etti.

DOMATES GİBİ KOKAN DOMATES

Özellikle zararlı hormonların en fazla kullanıldığı domatesi -hem de bu mevsimde- bu doğallıkta bulan vatandaşın Bülent Ulu’ya ilgisi de çok yoğun.  Başta domates olmak üzere patlıcan, biber gibi yaz sebzelerini çok uygun fiyatlara vatandaşın beğenisine sunan Ulu, “Günümüzde domates gibi kokan domates, patlıcan morluğunda patlıcan bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. 

FAHİŞ FİYATLAR YOK

Yediğimiz meyve sebze yüzünden aklımıza gelmeyecek hastalıklarla boğuşuyoruz. Bu yüzden de doğal olan bir şeyler bulduğumuzda hemen almak istiyoruz. Ama ne yazık ki kimileri bu işi sömürüyor, 1 kilo domatese 5-10 lira fiyat istiyor. Oysa bizim manavımız vatandaşın kendi bahçesi gibi. Kendi elleriyle seçip aldıkları ürünlerimize öyle fahiş fiyatlar da istemiyoruz. Bizi hâlâ keşfedememiş olanlara sizin aracılığınızla sesleniyorum: Gelsinler ve kış günü bahçe domatesi yemenin tadına varsınlar” dedi.



İLHAT
30.10.2014 20:42:29
ORGANİK OLMASI İÇİN SERTİFİKALI VE DENETİMLİ OLMASI GEREKİR. HER BAHÇEDE YETİŞEN ORGANİK DEGİLDİR.

1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!