YİH?TE ?NEFES GÜNLERİ? BAŞLADI

YİH?TE ?NEFES GÜNLERİ? BAŞLADI

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ?Sosyal Sorumluluk? teması adı altında 20-21-22 Nisan 2011 tarihlerinde ücretsiz ?Solunum fonksiyon testi? uygulaması başlattı. ?Nefes Günleri? sloganıyla açılan stant, Kırıkkale halkından oldukça rağbet görüyor.

ETKİLENME SEVİYELERİ ÖLÇÜLDÜ

Uygulama havaların ısınması nedeniyle hastane bahçesi, poliklinik girişinde kurulan çadır-stant da gerçekleştirildi. Oldukça ilgi gören uygulamada, vatandaşlar stant önünde kuyruk oluşturdular. Burada sağlık ekiplerince vatandaşlara çeşitli sorular yöneltilerek sigaradan etkilenme seviyeleri ölçüldü. Sigara kullanan veya belirli süre sigara içip bırakan kişilerde uygulanan testle sigaradan ne kadar etkilendikleri tespit edildi. Vatandaşlar nefeslerindeki karbon monoksit oranlarına bakılarak sigaranın vücutlarını ne derecede etkilediğini gördüler.

 

ŞİKAYETİNİZ VARSA GELİN

Uygulamaya Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Tekin Akça da katılarak destek verdi. Dr. Akça, ücretsiz yapılan bu uygulama sayesinde pek çok önemli rahatsızlık ve hastalıkların ortaya çıkabileceğini belirterek, ?Eğer sizinde uzun süreli öksürük öykünüz, balgam şikayetiniz ve nefes darlığınız varsa ve de sigara içiyorsanız sizi hastanemiz bahçesinde kurulan standımıza bekliyoruz ? dedi. Vatandaşların uygulamayı önemsemelerini ve mutlaka yararlanmaları gerektiğini belirtti.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!