YİH?te gerçeği aratmayan tatbikat

YİH?te gerçeği aratmayan tatbikat

Başbakanlık Afet Planlama Koordinatörlüğünce kamu-kurum ve kuruluşlarında yılda iki kez yapılması gereken tatbiki yangın eğitimi genelgesi doğrultusunda Yüksek İhtisas Hastanesi?nde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.

TATBİKAT VE EĞİTİM İÇ-İÇE

Bizzat Başhekim Op. Dr. Osman Acar?ın  yönetiminde  gerçekleştirilen tatbikata Hastane Sivil Savunma Amiri Ahmet Alakara, Güvenlik Teşkilatı Müdürü Aslan Yerlikaya, Kırıkkale Belediyesi İtfaiye amiri Sadık Köksal kontrolünde gerçekleştirilen tatbikata hastane idaresi de bizzat katıldı. Personele muhtemel bir yangında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği ve olay sırasında mahsur kalan kişilerin kurtarılmasının canlandırıldığı tatbikatta, hastaları dışarı çıkarırken yapılması gerekenler gösterildi.

TATBİKATI ACAR BİZZAT İNCELEDİ

Tatbikat senaryosu gereği hastanenin 3. katında bulunan Ortopedi Tedavi Servisi`nin kliniğindeki elektrik panosunda kısa devreden kaynaklanan bir yangın senaryosu gereği Serviste bulunan personel yangına, yangın söndürme cihazlarıyla ve daha sonrada servis ve hasta odalarında bulunan su vana ve hortumları devreye sokularak müdahale edildi. Tüm personel hastaları odalarından tek tek tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Durumu ağır olan bazı yararılar itfaiye merdiveniyle aşağıya indirildi.

 TATBİKATLAR ÇOK ÖNEMLİ

Hastanede karşılaşılabilecek olumsuzlukları görmek, aksaklıkları belirlemek açısından tatbikatın çok verimli geçtiğini belirten Başhekim op. Dr. Osman Acar,"Hastane personeli bir hastane yangınında karşılaşılabilecek zorlukları böylesine bir tatbikatta görme fırsatı buldu. Gerçeğini aratmayan tatbikatın amacı afet koordinasyonunun en hızlı şekilde sağlanarak olası yangın ve afet gibi durumlarda personeli hazır hale getirmekti. bizim tek düşünce ve gayemiz Kırıkkale halkına hizmet ve hastanemizi Bakanlığımızın ?sağlıkta Dönüşüm? programı doğrultusunda kamu hastaneleri içerisinde en yükseklere taşımak? dedi. Tatbikatı baştan sona heyecanla izleyen personel ve vatandaşlar tatbikatın sonunda emeği geçenleri uzun süre alkışladı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü