YİH´te yine bir ilk?

YİH´te yine bir ilk?

BAŞ AĞRISI ÇEKEN BİR HASTANIN BEYNİNDE OLUŞAN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ TÜMÖR ÇIKARTILDI

BAŞ AĞRISI ÇEKEN BİR HASTANIN BEYNİNDE OLUŞAN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ TÜMÖR ÇIKARTILDI

YİH´te yine bir ilk?

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi bir ilke daha imza attı. Baş ağrısı çeken bir hastanın beyninde oluşan portakal büyüklüğündeki tümör başarılı bir operasyonla çıkartıldı  

BAŞ AĞRISI ŞİKÂYETİYLE GELDİ

Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça ve Beyin Cerrahi Uzm. Dr. Yahya Efe Güner konuyla ilgili açıklama yaptı.  Uzm. Dr. Güner, Hastaneye baş ağrısı şikâyetiyle gelen 61 yaşındaki Salih Zararsız isimli hastada yapılan tetkiklerinde beyinde derin yerleşimli ortalama portakal büyüklüğünde tıbbi adıyla ?Sfenoid kanat menenjiomu? olarak bilinen beyin tümörü tespit edildiğini. Hasta ve yakınlarına gerekli bilgi verildikten sonra ameliyat kararı alındığını söyledi.

AZ SAYIDA MERKEZLERDE YAPILIYOR

Uzm. Dr. Güner, Ameliyatta az sayıda merkezlerde yapılabilen tıbbi adıyla ?extended orbito zygomatik yaklaşımla pterional kraniotomi ile sfenoid kanat meningiomu çıkarılması?, göz küresi, çene çukurunun üst bölgesi kafatası kemiğinin sol yarısı çıkarılarak portakal büyüklüğündeki tümör dokusu hastada herhangi bir şikâyet veya problem gelişmeden tamamen çıkarıldı; tümör çıkarıldıktan sonra göz küresini çevreleyen kafatası kemiği ve çene kemiğinin üst bölgesi ve kafatasını çevreleyen kemik dokusu yerine başarılı bir şekilde yerleştirildi. Yerleşim bölgesi nedeniyle beyin dokusunun derininde olması nedeniyle yüksek riskli olan bu ameliyatın başarılı bir şekilde tamamen çıkarılması Kırıkkale Yüksek İhtisas hastanesinde bir ilk olarak kaydedildi? diye konuştu.

HER HANGİ BİR ŞİKÂYET YOK

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça konuyla ilgili olarak, ?Bu ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesinde 2 gün takip edilen hasta serviste herhangi bir şikâyeti olmadan takip ediliyor. Herhangi bir problem yaşanmazsa hasta eski yaşantısına yakın zamanda döneceği öngörülüyor. Bu tip ameliyatlar az sayıda merkezlerde ve 3.basamak hastanelerde yapılabilmekte, İlimiz Yüksek İhtisas hastanemiz de bu büyüklükte bir tümörün hastada herhangi bir şikâyet olmaksızın başarılı bir şekilde yapılabilmesi bizim için büyük bir kazançtır? dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!