YİH´te engel yok!

YİH´te engel yok!

"ENGELLİLERİMİZ VE YAŞLILARIMIZ VAR OLUŞ SEBEBİMİZDİR"

YİH´te engel yok!

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde hizmete açılan Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi sayesinde engelli ve yaşlı hastalar, refakatçi personel eşliğinde kısa sürede tedavi olma imkânı buluyor.

BAKAN YARDIMCISI TARAFINDAN AÇILDI

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken´in katılımıyla 11 Nisan´da hizmete giren Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi, engelli ve yaşlıların hastane işlemlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Hastane girişinde bulunan taksi durağına konulan butona basan engelli veya yaşlılar, refakatçi personel tarafından elektrikli araçlarla duraktan alınarak gitmesi gereken birime götürülüyor. Engelli bir personelin de çalıştığı birimde işlemleri yürütülen hastalar, refakatçiler eşliğinde muayeneleri yapıldıktan sonra tekrar araçlarına bindirilerek evlerine gönderiliyor.

"ENGELLİLERİMİZ VE YAŞLILARIMIZ VAR OLUŞ SEBEBİMİZDİR"

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumun en hassas kesimi olan engellilere ve yaşlılara hizmet anlamında çok umutlu oldukları bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Engelli ve Yaşlı Refakat Birimi´nin yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Güngüneş, "Birimimiz 11 Nisan´da açılmıştı, 800´ün üzerinde hasta potansiyeline kavuştuk. Çok mutlu olduk. Bu şekilde bir ihtiyacın olduğunu gördük. Zaman ilerledikçe hastalarımız da birimi benimsemeye başladı. Hastane personelimiz de uygulamaya alışmaya başladı. Sonuçlarından çok memnunuz. Özellikle hastalarımızın çok memnun olduğunu gördük. Neticede bunlar toplumumuzun en hassas kesimi. Yardımcı olmamız gerekiyor. Engellilerimiz ve yaşlılarımız var oluş sebebimizdir" diye konuştu.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!