YİH´te Diyabet Stantı

YİH´te Diyabet Stantı

VATANDAŞIN KAN ŞEKERİNİ ÖLÇTÜLER

YİH´te Diyabet Stantı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Yüksek İhtisas Hastanesinde stant açıldı.

KAN ŞEKERİNİ ÖLÇTÜRDÜLER

Stantın açılışına katılan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça ve diğer yöneticiler diyabet testi yaptırdı. S

FARKINDALIK YARATMAK İÇİN

Hastane Poliklinikler bölümünde ?´14 Kasım Dünya Diyabet Günü´´ münasebetiyle farkındalık oluşturmak amacıyla diyabet diyetisyeni ve diyabet hemşireleri tarafından organize edilerek kurulan standa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Müracaat eden hastalara kan şekeri taraması yapılarak, kitapçık ve broşür dağıtımı gerçekleştirildi. Diyabet hakkında eğitimler verildi. Gün boyu devam eden etkinliğe çok sayıda yaşlı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

DÜNYADA 150 MİLYON DİYABETLİ VAR

Ayrıca 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ile ilgili Yüksek İhtisas Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzman İffet Dağdelen  ?Dünyada şu anda 150 milyon diyabetli vardır ve bu sayının 2025 yılında iki katına çıkması beklenmektedir. Adolesan ve gençlerde tip 2 diyabet prevelansının yükseldiği görülmektedir. Diyabetli olan bireylerde ölüm riski sağlıklı bireylere kıyasla 1.5-2.5 kez daha fazladır Yaşam biçiminde az bir değişiklik ve özellikle fiziksel aktivitenin artırılması tip 2 diyabet vakalarını %60 oranında önlemektedir.      Diyabet kişinin günlük yaşamını önemli derecede etkileyen bir sağlık problemidir. Tedavide başarıya ulaşabilmek için; Diyabetli kişinin tedaviyi yapan ekibin bir üyesi olarak kabul edilmesi ve sorumluluk alması gerekir. Diyabetli kişi gerektiğinde kendi başına hastalığı yönetmek üzere karar alabilmelidir. Bütün bunların gerçekleşebilmesi, hasta eğitimi ile mümkündür. Bu sebeplerden dolayı hastanemizde diyabet diyetisyeni ve diyabet hemşiresi ile birlikte bu hizmeti vermekteyiz? dedi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!