YİH´te bir ilk!

YİH´te bir ilk!

HASTANEYE GELEN ENGELLİ VATANDAŞLAR HASTANE İÇİNDE DAHA RAHAT HAREKET EDECEK

HASTANEYE GELEN ENGELLİ VATANDAŞLAR HASTANE İÇİNDE DAHA RAHAT HAREKET EDECEK

YİH´te bir ilk!

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde hasta memnuniyetinin arttırılması amacıyla iki adet hasta taşıma aracı alındı. Engelli vatandaşların kullanacağı araç uygulaması bir ilk olarak dikkat çekerken hastaneye gelen engelli hasta göreviler tarafından bu araçla taşınacak.

ENGELLİ HASTALAR HASTANEDE DAHA RAHAT HAREKET EDECEK

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Yüksek İhtisas Hastanesi´ne gelen engelli ve yaşlı hastalar hastane içi ulaşımlarını görevli personellerin kullanacağı özel araçlarla gerçekleştirileceği iki akülü araç hizmete başladı. Bundan böyle engelli vatandaşlar hastanede ulaşması gereken yere daha rahat ulaşacak. Daha rahat hareket edebilecek.

ENGELLİ VATANDAŞLAR BİR BAŞKASININ YARDIMINA İHTİYACI OLMAYACAK

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mustafa Boyabatlı yaptığı açıklamada; ?Alınan akülü araçlar Kırıkkale´de yaşayan ve bir başkasının yardımına ihtiyaç duyan engelli hasta ve yaşlıların hastanemiz içinde sağlık hizmetlerine ulaşımlarını kolaylaştırmak, hizmet kalitesinin artırmak, Sağlık Hizmetleri sunumunda model oluşturmak, Engellilere ve yaşlılara sunulacak hizmetler konusunda farkındalık oluşturmaktır. Toplam 2 adet engelli ve yaşlı aracı alınmış olup, Bu araçları kullanacak personelimize gerekli eğitimler verilmiştir? dedi.

GÜNLÜK ORTALAMA 2 BİN 500 HASTA AYAKTA TEDAVİ EDİLİYOR

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi günlük ortalama 2 bin 500 hastaya ayaktan sağlık hizmeti verdiğini belirten Boyabatlı. ?Engelli ve yaşlı hastalar Kırıkkale genelinden gerek kendi imkânları, gerekse yerelde hizmet veren kamu kurumlarının (Belediye, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü) imkânlarıyla hastaneye ulaşım sağlamaktadır. Engelli hastalar hastaneye ulaşımları sonrasında hastane sınırlarında sağlık hizmetlerine ulaşımlarında bir başkasının yardımına ihtiyaç duymaktadır? ifadelerini kullandı.

HER HASTAYA VE ENGELLİ VATANDAŞLARA HİZMET İMKÂNI YOK

Boyabatlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Ancak hastanemizde hizmet kapasitesi her engelli hastaya refakat ve ulaşım hizmeti verme konusunda yeterli değildir. Hastalar teşhis ve tedavi amaçlı hastane içinde farklı sağlık birimlere gitmek zorunda kalmaktadır. Hastanenin büyük bir yerleşkeye sahip olması hastaların hastane içi ulaşımları konusunda ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Alınan araçlarla bir refakatçı personel ve bir akülü araç ile engelli hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmalarını sağlamaktır. Amacımız, engelli erişilebilirliğinin başta sağlık hizmetleri olmak üzere yaşamın her alanında gerekli standartları yakalamasını sağlamaya katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda Yüksek İhtisas Hastanesinin hizmet kalitesinin geliştirilmesi ve bu hizmet kalitesinin benzer hizmetleri veren sağlık kurum ve kuruluşlarına model olması da hedeflerimiz arasında bulunmaktadır.?

ÖNCELİKLİ OLARAK HASTANEYE GELEN ENGELLİ HASTALAR

?Hedef ve öncelikleri hastanemize gelen engelli hastaların toplumun diğer fertleri ile aynı imkânlar çerçevesinde sağlık hizmetlerine ulaşımları sağlanarak yapılacak pozitif ayrımcılık Toplumda kamu hizmetlerine ulaşımda sınıf ayrımı olmaksızın herkesin eşit olmasının sağlanması dezavantajlı grupların kendileriyle ve toplumla barışık olarak sosyal hayata katılımlarını artırmada önemli rol oynamaktadır. Bu vesileyle Yüksek İhtisas Hastanemize alınan araçlarımız tüm Kırıkkaleli hemşerilerimize ve engelli ve yaşlı hastalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.?



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!