YİH hastalara büyük kolaylık getirdi

YİH hastalara büyük kolaylık getirdi

Türkiye?nin en önemli hastanelerinden biri olan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi?nde, Muayene sonrası tahlil-tetkik sonuçları beklemek tarih oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, tüm tahlillerin anında hasta

HASTALAR SONUÇU ANINDA ALIYOR

Muayene sonrası hastaların sonuç beklemediğini ve anında sonuçları alıp tedavi olduklarını belirten YİH Başhekimi Osman Acar, ?Kısa adı PACS olan, (Görüntü Saklama ve İletişim Sistemleri) Kırıkkale Yüksek İhtisas` ta hastalara büyük kolaylık getirdi. Geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan Sistem meyvelerini vermeye başladı. Uygulama sayesinde muayene sonrası sonuç bekleme çilesi artık sona erdi? dedi.

 

SONUÇLAR ANINDA DOKTORLARA ULAŞIYOR

En önemli ön bulgu yöntemi olan röntgen uygulamalarının da anında doktorlara ulaştığını belirten Acar, ?Röntgen-Tomografi-Mr sonuçları anında doktora ulaşıyor. Sistem sayesinde muayene olmak için polikliniğe gelen hastaya, doktor tarafından verilen Röntgen, Tomografi, Mr gibi tetkiklerin sonucu, PACS-Digital Teknolojisi sayesinde, anında muayene olunan Doktor`un bilgisayarına yansıyor. Vatandaş sonuç için sıra beklemiyor. Hasta film banyosu ya da Tomografi ve Mr çekim sonucu beklemiyor. Çekim yapıldıktan sonra sonuçlar anında Muayene olunan doktorun bilgisayarına yansıyor. Eğer hasta sonuçları kendinde bulundurmak isterse, C D ortamında daha sonra kendisine veriliyor? diye konuştu.

 

AMAÇ ERKEN TEŞHİS

Hastalarda yaşanılabilecek tedavi yönteminin alanında uzman doktorlar tarafından da görülebildiğini açıklayan Acar, ?Sonuçlar anında diğer doktorlara da ulaşıyor. Ayrıca bu sonuçları gittiği diğer poliklinikteki doktorlar da kendi bilgisayarından anında görerek, ilgili bölümlerle konsültasyon yaparak, diğer bulgularla birlikte değerlendirerek hastalığın doğru teşhisine ve zaman kaybına karşı önemli bir katkı sağlıyor. Hastane dışında evden de sonuçlara ulaşılabiliyor. Acil hallerde Röntgen-Mr-Tomagrafi gibi görüntüleri hastane dışında evinde bulunan bir radyolog anında kendi bilgisayarından görebilmekte ve rapor yazabilmektedir? dedi.

 

EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI

Uygulamanın ekonomiye önemli katkı sağladığını belirten Acar, ?Film basma ve banyo masrafları ortadan kalkarak, malzeme ve personel kaynakları açısından ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor. Doğa ve çevre dostu uygulama, Film basmada kullanılan banyo suyu sebebiyle oluşan toxsili atıklar ortadan kalkarak, Doğaya, topluma ve çevreye sağlıklı bir kazanım elde ediliyor. Sonuçlar elektronik ortamda saklanabiliyor, Sonuçlar, elektronik bir ortamda saklanarak arşivleniyor ve özellikle eski tetkiklerini kaybeden hastalara, tekrar çıkartılarak veriliyor. Y ine bu tetkiklerin elektronik ortamda E- Devlet projesi kapsamında kurumlar arası transfer yöntemiyle ulaştırılması da mümkün olabiliyor? diye konuştu.

 

HERŞEY DÖRT DÖRTLÜK

Yüksek İhtisas Hastanesi?nde bulunan hastalarda bu uygulamadan memnun olduklarını belirtiyor. Uygulamanın önemli olduğunu ve sağlıkta önemli yol kat edildiğini söyleyen Yüksek İhtisas Hastanesi?nde tedavi olan Halil Batit, ? Doktorlardan Allah razı olsun. Sıra beklemek bizim için öteden beri bir çile. Bu sistem çok güzel. By-Pass oldum. Kalp hastasıyım. Her şey dört-dörtlük. Serviste yattım. Başhekime ve emeği çok teşekkür ediyorum. Devletimiz sağ olsun. Sağlık hizmetleri eski günlerle kıyaslanacak gibi değil? dedi.

TAHLİL SONUÇLARINI BEKLEMİYORUZ

Yusuf Ülger ise hastane de ki uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, ?Hastane iyi işliyor. Tahlil sonuçları için sıra beklememek gerçekten çok güzel.Herkese çok teşekkür.Eskiden hastane kapılarında MR-Tomografi için aylarca sıra beklerdik, sağlıkta çok şey değişti. Fizik Tedavi için buraya muayeneye geldim.Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

SAĞLIK YÖNÜNDE İYİ DURUMDAYIZ

Hüdaverdi Tokay ise, ?Kırıkkale sağlık yönünden Türkiye de oldukça iyi durumda. 15-20 kez bu hastaneye gittim-geldim. Servislerde kaldım,tedavi gördüm.Evet tahlil sonuçları için beklemiyorsunuz.Anında Doktorun bilgisayarına geliyor.Başhekim Osman ACAr , çok çalışıyor.Görüyorum ki,burada pek çok kişi de iş imkanı buluyor.Hastane aynı zamanda istihdam kapısı olmuş.Başbakanımızı can- gönülden kutluyorum.Bu ülkeye çok şey yaptı? dedi.

 

 

 

 

 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!