Yeşil Vadiye Şartlı destek

Yeşil Vadiye Şartlı destek

Kırıkkale Güç Birliği toplantısı yapıldı. Hafta sonunda Başbakan Yardımcısı Atalay`ın başkanlığında yapılan toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek?te katıldı. Toplantının birinci gündem maddesi olan Kızılırmak Yeşil Vadi projesi konusu

İŞTE GÖKÇEK?İN ŞARTLARI:

1-Projeyi kapsayan bölgedeki Kırıkkale, Bahşılı, Hasandede, Yahşihan belediyeleri ortak karar almalı ve uygulamaya koymalı.
2-Kırıkkale valiliği ile Ankara Valiliği ortak çalışma başlatmalı proje ortak bir zeminde ele alınmalı ve uygulama safhasına getirmeli. 
3-Projenin uygulanacağı alanda mücavir sahası bulunan belediyelerin Belediye Meclisleri toplanıp proje ile ilgili karar almaları gerekir.
4-Proje sahası içinde özel şahıslara ait arsalar başka yer göstermek veya parası ödenmek şartıyla belediyeler tarafından kamulaştırılmalı. 
5-Kızılırmak nehrinin geçtiği Kalecik Kavşağı Mevkisindeki nehre yakın alanlarında bulunan arsaların imarlaştırılması gerekir.
ŞARTLAR OLGUNLAŞŞIN OLUR 
Kırıkkale Güç Birliği Toplantısına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek projeye şartlı destek verdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın başkanlığını yaptığı Kırıkkale Güç Birliğinin yedinci toplantısı hafta sonunda yapıldı. Toplantının birinci gündem maddesini oluşturan Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi konusunda konuşan Gökçek projenin hayata geçirilmesi için öncelikle şartların oluşması gerektiğini söyledi. Gökçek ileriye sürdüğü şartların yerine getirilmesi halinde projenin ilk etabının önümüzdeki yıl içinde hayata geçebileceğini söyledi. Şartların olgunlaştırılması halinde Ankara Büyük Şehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmaya hazır olduklarını bildiren Gökçek Kırıkkale?nin bunu çoktan hak ettiğini kaydetti. Kırıkkale Yeşil Vadi Projesinin 1990 yılında vali Şahabettin Harput döneminde gündeme getirildiğini hatırlatan Gökçek o dönemde bazı siyasilerin bu projeyi engellediklerini belirterek ?Şimdi yeniden gündemde. Şartlar olgunlaşırsa en kısa sürede projenin ilk etabını hayata geçirebiliriz? dedi. 
Toplantıya Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkaleli olup Bursa`dan seçilen Mustafa Kemal Şerbetçi, Manisa`dan seçilen Selçuk Özdağ ve Ankara`dan Milletvekili seçilen Tülay Selamoğlu ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mütevelli heyeti katıldı.


1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı