Yeşil vadide umut ışığı

Yeşil vadide umut ışığı

Kırıkkalelilerin merakla beklediği Yeşil Vadi Projesinde umutlar yeniden yeşerdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 4-5 ay gibi bir sürede bitirileceğini söylediği proje ile ilgili toplantı önceki gün yapıldı. Toplantının açılış konuşması

YEŞİL VADİ I. ETAP PROJE ALANININ İMAR PLAN TASLAĞI, VALİ ALİ KOLAT’A SUNULDU.

Yeşil vadide umut ışığı

Kırıkkalelilerin merakla beklediği Yeşil Vadi Projesinde umutlar yeniden yeşerdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 4-5 ay gibi bir sürede bitirileceğini söylediği proje ile ilgili toplantı önceki gün yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Kolat, projenin 1. etap toplantısının yapıldığını söyledi.

BİRİNCİ ETAP TOPLANTISI YAPILDI

Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi I. etap toplantısı Valilik Makam Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Ali Kolat,İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ömer Faruk Erciyes,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu ve ilgili müdürler katıldı.Vali Ali Kolat, Kızılırmak nehrinin yöremizin en önemli doğal değerleri ve potansiyelleri arasında yer aldığını söyledi. Kolat, Kırıkkale ve Ankara halkı olmak üzere çevre illerle buluşturulmasına yönelik olarak Kırıkkale Güçbirliği Oluşumu bünyesinde alınan karar gereğince, Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda bir planlama çalışması başlatıldığını bildirdi.

30 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Vali Ali Kolat konuşmasının devamında, “Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi, Kızılırmak`ın Kapulukaya Barajı çıkışından itibaren başlayıp Ankara-Kırıkkale Devlet karayolu üzerindeki Irmak karayolu köprüsüne kadar devam eden30 km. uzunluğundaki ırmak havzasını her iki yakasını içeren genel proje alanını kapsamaktadır. Projenin amacı ve kapsamı, başta Kırıkkale ve Ankara olmak üzere bölgenin en önemli doğal değerleri ve potansiyelleri arasında yer alan Kızılırmak nehri ve havzasının yeşil alan, çevre koruma, rekreasyon, dinlence, eğlence, spor, sağlık, turizm gibi hizmetler ve etkinliklerle başta Kırıkkale ve Ankara halkı olmak üzere çevre illerle buluşturulmasına yönelik olarak hazırlanan Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi I. Etabının hayata geçirilmesini amaçlamaktadır.”

ETAPLAR HALİNDE HAYATA GEÇECEK

Proje bütünlüğü, alanının mevcut durumu ve uygulanabilirliği dikkate alındığında projenin etaplar halinde hayata geçirilmesi değerlendirilmiştir. Söz konusu Projenin I. Etabı; ilimiz Yahşihan ilçesi Hacıbalı köyü ile Irmak beldesi sınırları içerisinde, Kızılırmak nehrinin her iki sahilinde, Kırıkkale-Ankara karayolu Kalecik kavşağındaki eski karayolu (Köprübaşı) köprüsü ile Irmak yeni karayolu köprüsü arasında, Kırıkkale-Ankara karayolu ile karayolu ağından çıkarılan eski karayolu arasında kalan alandan oluşmaktadır. Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi olarak adlandırılan rekreasyon amaçlı yeşil alan çalışması kamu yararı gözetilerek, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kırıkkale Belediyesi, Irmak Belediyesi ve ilgili diğer idarelerle işbirliği halinde yürütülmektedir.” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı