Yeşil Vadiye 10 Milyon TL

Yeşil Vadiye 10 Milyon TL

YEŞİL VADİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Yeşil Vadiye 10 Milyon TL

Kırıkkale-Ankara arasında en önemli rekreasyon alanlarından biri olan ve yıllardır Kırıkkale halkının hayallerini süsleyen Yeşil Vadi Projesi´nde somut adımlar atılmaya başladı. Projenin yetkilileriyle bir araya gelen Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ?Biz bu projeyi onur meselesi yaptık. Yıllardık beklenilen projede ciddi adımlar atılmaya başlandı.? dedi.

10 MİLYON TL ÖDENEK

Kolat, Geçmiş yıllarda Yeşil Vadi Projesi olarak şehrimizin ileri gelen bürokratları tarafından başlatılan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in yapma sözü verdiği Yeşil Vadi projesinde somut adımlar atılıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yüklenici firma tarafından çalışmaların başladığı alanda Devlet Su İşler Müdürlüğü tarafından da ırmak içerisine taş yerleştirme işleri yapılacak.  DSİ tarafından yapılacak olan bu iş için de toplamda 10 milyon TL ödenek ayrıldı? dedi.

İLERİ ADIMLAR ATILIYOR

Valilik toplantı salonunda yapılan Yeşil Vadi Değerlendirme toplantısına Vali Kolat Başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Kolat´ın başkanlığında yapılan toplantıya Devlet Su İşleri 5´inci Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Karayolları Bölge Müdürlüğü yöneticileri, DSİ 5´inci Bölge Müdürlüğü yöneticileri, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Yöneticileri, Taşıyıcı Firma Yöneticileri katıldı.

OLUMLU SONUÇLAR OLUYOR

Yeşil Vadi Değerlendirme toplantısında Vali Kolat proje hakkında bilgiler verdi. Vali Kolat verdiği bilgilerde, özellikle Ankara´nın büyük ihtiyaç duyduğu bir alan olduğunu, 45 ilin kesişimi olan bir bölge olduğunu belirtti. Proje kapsamında çalışmaların başladığını ifade eden Vali Kolat, Devlet Su işleri Müdürlüğü (DSİ), İl Özel İdaresinin çalışmaları sonucunda yapılacak olan projenin bitimi ile sonuçlarını alacaklarını söyledi.

İLK ADIM ATILDI

90´lı yıllarda proje hakkında çalışmaların başladığını fakat bir türlü sonuca bağlanmadığını da söyleyen Vali Kolat, Rahmetli Neşet Ertaş´ın cenazesinde, Ankara Büyük Şehin Belediye Başkanı Melih Gökçek ile aralarında bir konuşma yaptıklarını ve dönemin Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Beşir Atalay´ında destekleri ile projenin ilk adımının atıldığını dile getirdi.

İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Botanik bahçeleri, kafeteryalar, spor alanları, restoranlar, piknik alanları, çocuk oyun alanları, alışveriş alanları, pazar alanları, eğitim alanları, evcil hayvan barınakları gibi çok yönlü bir rekreasyon projesi olan Yeşil Vadi de; bisiklet yolları, golf sahaları, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri, kondisyon istasyonları gibi sayısız donatılar yer alıyor. Ayrıca 125 bin metre kare su yüzeyi alanına sahip olan alanda Osmanlı Teknesi projesiyle tekne turları yapılacak.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı