Yeşil Vadide ilk etap kazması vuruldu

Yeşil Vadide ilk etap kazması vuruldu

HAYDİ BİSMİLLAH...

Yeşil Vadide ilk etap kazması vuruldu

Kırıkkale Valiliği koordinesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen ve Anadolu´nun en büyük rekreasyon alanı olarak hayata geçirilecek olan "Yeşil Vadi" projesinin ilk etap çalışmalarına başlandı.

HUZURLU MEKÂN

Kırıkkale´nin Yahşihan ilçesine bağlı Hacıbalı köyü ile Ankara-Kırıkkale arasında, Kızılırmak Nehri üzerinde başlayan ilk etap çalışmaları kapsamında, Kızılırmak Vadisi boyunca uzanan 500 bin metrekarelik alanda, botanik bahçeleri, bisiklet yolları, golf sahaları, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri, restoran, kafeteryalar, kondisyon istasyonları, alışveriş alanları, evcil hayvan barınakları gibi çeşitli alanlar yapılacak Projeyle Kırıkkaleli ve Ankaralı vatandaşlara doğayla iç içe, sağlıklı, kaliteli yaşam ve ayrıcalıklı bir ortam sunulması amaçlanıyor.  

İLK GÜNDÜR İLGİLENİYORUM

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ?Kızılırmak Vadisi´nde mesire alanlarının yanı sıra, Kızılırmak´la bütünleşen peyzajlar, ağaçlandırma alanları, her yaştan insanın ilgisini çekecek etkinlik alanları oluşturulacak.   Yeşil Vadi Projesi ile geldiğim günden itibaren ilgileniyorum. Altyapı, plan, proje ve imar anlamında yapılması gereken her şeyi yaptık. Son olarak Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi´ne ilişkin sözleşme Aralık 2015´te imzalanarak çalışmalar başladı. Burası tamamlandığında hem Ankara açısından hem de Kırıkkale açısından ve Kırıkkale´den gelip geçen 45´e yakın ilimizin yolcuları açısından güzel bir alan olacak.?dedi.

İLK KAZMA VURULDU

Kolat,  ?Biz bu projeye ´Kızılırmak´ın Ankara ile buluşması´ diyoruz. Proje tamamlandığında Anadolu´nun en büyük rekreasyon alanı olacak. Kırıkkale 1990´lardan bu yana hep Yeşil Vadi´nin sözünü ediyor.  Ancak ilk defa bu söylemin icraata dönüştürülecek.  İlk kamayı vurduk.  İş yürümeye başladı, arkası gelecektir. Proje ile Doğu Anadolu´ya ve Doğu Karadeniz´e seyahat eden bütün vatandaşlar için doğayla iç içe, sağlıklı ve kaliteli bir ortam oluşturulacak. Ayrıca bölgenin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasıyla, Kırıkkale cazibe merkezi haline gelecek. İlk etap çalışması projenin devamı konusunda esas olacaktır. Burası vatandaşlara kendisini kabul ettirirse Kapulukaya Barajı´na kadar 30 kilometre boyunca bu projemiz devam edecek. Projemiz bittiği zaman Kırıkkale´mize artı bir değer kazandıracak."diye konuştu.

PROJE 30 KİLOMETRELİK BİR ALANI KAPSIYOR

Kolat, ?Proje 30 kilometrelik bir alanı kapsıyor.  Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin, projenin birinci etabını yaz sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Kendilerinin de o dönemde vadiyi vatandaşlara açmayı düşündük? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü