Yeşil Vadi için ilk adım atıldı

Yeşil Vadi için ilk adım atıldı

KIRIKKALE´NİN YILLARDIR HAYALİYDİ

Yeşil Vadi için ilk adım atıldı

Yaklaşık 30 kilometre alanı kapsayan Yeşil Vadi Projesi Kızılırmak nehrinin Ankara sınırında gerçekleşecek. Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi´nin sözleşmesi imzalandı.

KIRIKKALE´NİN YILLARDIR HAYALİYDİ

Kırıkkale´nin uzun süredir gündeminde olan ve "Yeşil Vadi Projesi" olarak ifade edilen Yeşil Vadi Projesinin küçük bir bölümü olan Kırıkkale Yahşihan-Hacıbalı Köyü ile Ankara-Kırıkkale Karayolu arası Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi´nin sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

İKİ KÖPRÜ ARASINDAKİ ALAN

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre; Proje kapsamında, Kırıkkale Yahşihan ilçesi Hacıballı Köyü´nün (Kırıkkale-Ankara eski karayolu üzerinde bulunan köprü ile yeni yapılan yol üzerinde bulunan diğer köprü arasındaki bölüme) alt kısmından geçmekte olan Kızılırmak yatağı yapılacak olan kazı-dolgu imalatları ile 50 metrelik sabit bir genişliğe kavuşturulacak. Yatak şevlerine sağlı sollu olmak üzere 2 bin 550 metre boyunca taş tahkimatı ve yine 2 bin 550 metre boyunca sağlı sollu servis yolları yapılacak.

PROJENİN İLK ADIMI OLACAK

Yeşil Vadi Projesi´nin ilk adımı olacak bu çalışmanın ardından ilgili kurumlarca yapılması planlanan diğer rekreasyon projeleri ile birlikte Kırıkkale halkının turizm, kültür, spor, ticaret gibi hizmetlerle buluşturulması sağlanacak.

BAKAN EROĞLU´NUN AÇIKLAMASI

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ?Ankara iline yakınlığı, çevre yollarının kesiştiği bir noktada bulunması ve Kızılırmak boyunca uzanan konumuyla Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi ile Ankara, Kırıkkale ve Doğu Karadeniz´e seyahat eden bütün vatandaşlarımıza doğayla iç içe, sağlıklı ve kaliteli bir ortam oluşturulacak. Proje ile bölge ekonomik ve sosyal yönden kalkınacak aynı zamanda Kırıkkale ili cazibe merkezi haline gelecek? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü