Yeşil Camii Selçuklu mimarisiyle yeniden yapılacak

Yeşil Camii Selçuklu mimarisiyle yeniden yapılacak

"DELİ OSMAN" CAMİİ YENİLENİYOR

Yeşil Camii Selçuklu mimarisiyle yeniden yapılacak

Samsun Bulvarı üzerinde bulunan Yeşil Camii´nin ihtiyaçlara cevap vermemesi ve yol seviyesinin altında kalması gibi nedenlerle Yeşil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yeniden yapılması talebi müftülükçe uygun görüldü.

PROTOKOL İMZALANDI

Caminin ihtiyaçlara cevap verecek ve çevresine, Kırıkkale´ye mimari bir zenginlik katacak şekilde Balışeyh Ballıbaba Selçuklu Camii örnek alınarak bir proje çizilmesi kararlaştırıldı. Caminin arsa imar durumu ile proje konusunda Belediye başkanlığınca gerekli çalışmalar yapıldı. Caminin en alt katı abdestlikler, orta katı Kur´an Kursu ve yol seviyesi üstü Selçuklu mimarisinde cami yaptırmak üzere hayır sahibi Mustafa Ergenç tarafından bütün masrafları üstlenildi. Bununla ilgili Yeşil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Yıldırımlar Tesisinin ortaklarından olan hayır sahibi Mustafa Ergenç arasında il müftülüğünde düzenlenen bir törenle protokol imzalandı ve İl Müftüsü tarafından protokol imzalanarak yürürlüğe girdi.

YAPIMINI ERGENÇ ÜSTLENDİ

İl Müftüsü Bekir Gerek imza töreninde yaptığı konuşmada Yeşil Camii´nin ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeniden yapılması konusunda dernek yönetimi ile çalışmaların yapıldığını söyledi. Gerek, bunun sonucu olarak belediye başkanlığı tarafından cami arsasının imarının yapıldığını ve proje hazırlama konusunda gerekli desteğin verildiğini belirterek hayır sahibi Yıldırımlar Tesisi ortaklarından Mustafa Ergenç´in caminin yapımını üstlenmesinde, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın önemli katkılarının olduğunu belirtti. Hayır sahibi Mustafa Ergenç´in ise güzel bir örnek sergileyerek hem Kırıkkale´ye hem de kendi manevi geleceğine önemli bir yatırım yaptığını ifade etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı