Yesevi´nin çağdaş gönül erleri ?Ocak?larda yetişiyor

Yesevi´nin çağdaş gönül erleri ?Ocak?larda yetişiyor

?SELEFİLİK´TEN, BİDATLERDEN YESEVİLER SAYESİNDE UZAK DURDUK?

Yesevi´nin çağdaş gönül erleri ?Ocak?larda yetişiyor

UNESCO tarafından 2016´nın Hoca Ahmet Yesevi yılı yapılmış olmasıyla birlikte daha da önem kazanan Hoca Ahmet Yesevi ve Yesevilik Konferansı´nda konuşan Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Sinan Demirtürk, ?Anadolu´yu Türkiye yapan gönül erlerini yetiştiren o fikir yapısı, 12. Yüzyıldan 21. Yüzyıla emin adımlarla Ülkücü Türk Gençliğinin omuzlarında yükseliyor? dedi.

?ONUN KURDUĞU KUTLU DERGÂHLARDA ALPLİK ŞUURU ERENLİKLE HARMANLANMIŞTIR?

2016´nın UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı olarak belirlenmesi münasebetiyle Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Teşkilatı tarafından, bir konferans düzenlendi. Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Teşkilatı yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda üniversite öğrencisi ve genç yaşlı birçok katılımcının iştirakiyle gerçekleştirilen programı açış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanı Ali Gençtürk, Güzel Türkistan´ın ulu piri, bilge aksakallısı Pir­i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi´nin Türk milletine kendi çağında adeta bir kandil olup yolunu aydınlattığını belirterek, ?Onun kurduğu kutlu dergâhlarda Alplik şuuru Erenlikle harmanlanmıştır. O, âlimliğin en güzide örneklerinden birini sunmuş, köşesine çekilip oturmaktan ziyade aldığı ilahi feyzlerini milletine aktarmaktan bir an geri durmamıştır.?

?O, 63 YIL GÜNYÜZÜ GÖRDÜ, BANA DA DAHA FAZLASI HARAMDIR?

?Sözde medeni Avrupalının cadı kazanları kaynattığı dönemde günümüzde dahi verilemeyen eğitim anlayışını çağına hâkim kılmıştır. Divan­ı Hikmet adıyla kitaplaştırdığı öğütleriyle döneminin eşsiz eserlerinden birini sunmuştur. Adı güzel kendi güzel Peygamberimiz, Hazreti Muhammed´in 63 yaşında vefat etmesinden ötürü ?O, bu kadar yıl gün yüzü gördü, bana da 63´ten fazla dünyayı görmek zehirdir´ diyerek yerin altında son demlerini yaşamıştır. Bilge aksakalların, ulu kocamışların ilmi ve duası milletimizin üstünden eksik olmasın. Allah o dostlarının hürmetine bütün Türk yurtlarını, cümle İslam coğrafyasını korusun kollasın. Haksızlıkların, batılın hâkim olduğu dünyayı yine Türk ile aydınlatmayı Yüce Yaratıcımız nasip eylesin. Rahman ve Rahim olan Allah küfrün, zulmün karşısında dimdik durma azmi ve gayretini bizlere versin. Hilal haça yenilmesin! Türklük bitti denilmesin!? şeklinde konuştu.

?SELEFİLİK´TEN, BİDATLERDEN YESEVİLER SAYESİNDE UZAK DURDUK?

Programa konuşmacı olan davet edilen Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Sinan Demirtürk de, 900 yıldan beri Türk Milletinin manevi harcı olan ?Yesevilik? anlayışının, bugün İslam üzerine bir karabulut gibi çöken selefi düşünceleri reddettiğini, İslam´ın bir sevgi dini olduğunu belirtti. Allah aşkını, Peygamber sevdasını iliklerine kadar yaşayan Hoca Ahmet Yesevi´nin kurduğu dergâhları 21. Yüzyılda da yaşatan Ülkü Ocaklarının Türk gençliğinin yetişmesinde önemli bir payı olduğuna vurgu yapan Demirtürk, ?Bugün Arap Yarımadasında, hemen yanı başımızda bitmek bilmeyen mezhep savaşlarından Allah´a şükür uzaksak, kendisini IŞİD diye adlandıran güruhun da fikri akımı olan Selefilik gibi İslam dışı unsurlardan tarih boyunca milletimiz uzak kalabilmişse, Vehhabilik gibi bidatlere sapmadan ?temiz Müslümanlar´ olarak kalabilmişsek biliniz ki Hoca Ahmet Yesevi´ler, İmam­ı Azam Ebu Hanifeler, İmam Maturidiler sayesindedir. Onların, kutlu Peygamberimizin yolundan, öğütlerinden ayrılmadan yüce kitabımız Kur­an´ı Kerim´den sapmadan, aklı din ile içselleştirerek İslamiyet´e kattıkları Türk yorumu iledir ki bugün Türk milleti halen İslamiyet´in sancaktarlığını yapmaktadır? ifadelerine yer verdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı