Yerli ve Milli Silahlar TSK´nın gücüne güç katıyor

Yerli ve Milli Silahlar TSK´nın gücüne güç katıyor

SİLAHLI KUVVETLERE "BÖCEK İHA"

Yerli ve Milli Silahlar TSK´nın gücüne güç katıyor

Dünyanın sayılı orduları arasında yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri, envanterine giren yerli silahlarla Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin´de destan yazıyor.

ÇEŞİTLİ İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI

Son dönemde envanterine giren yerli üretim silahlı insansız hava aracı (SİHA), ATAK helikopteri, Fırtına obüsü gibi muharebe sistemleriyle terörle mücadelede önemli başarılar elde eden Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin´deki terör hedefleri yerli ve milli silahlarla imha ediliyor. Terör mevzilerinin savaş uçakları ve yerli silahlı insansız hava araçlarıyla vurulduğu harekâtta, yüzde 75 oranında milli ve yerli mühimmat kullanılıyor.

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ PROJESİ

Muharebe ortamında, gece ve gündüz her türlü arazi ve hava şartlarında hizmet eden Milli Piyade Tüfeği (MPT-76), Zeytin Dalı Harekâtına katılan komando birliklerince etkin olarak kullanılıyor. Milli imkânlarla üretilen ve farklı 42 NATO standardı kapsamında yapılan testleri hatasız geçen tek tüfek olma unvanını kazanan MPT-76´da seri üretim başladı. Bu kapsamda 5 bine yakın tüfek teslim edildi. 2026 yılına kadar 250 bin MPT-76´nın alımı planlanıyor.

KESKİN NİŞANCILARA MİLLİ SİLAH

TSK tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Mehmetçik ilerleyişini sürdürürken, teröristlerin korkulu rüyası keskin nişancılar da Afrin hattında görev alıyor. Harekâta katılan keskin nişancılar tarafından kullanılan silahlar arasında Türkiye´nin ilk milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12 de yer alıyor. Keskin nişancılar, Bora-12 ile hedefi 12´den vuruyor.

İHA´LAR TARAFINDAN İMHA EDİLİYOR

Güvenlik güçlerince, gündüz ve gece şartlarında istenilen bölgede keşif-gözetleme, hedef, teşhis ve hasar tespit ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla silahlı ve silahsız İHA´lar, 2015´ten itibaren etkin şekilde kullanılıyor. Hareketli ve sabit hedefleri mini akıllı mühimmatlar kullanarak etkisiz hale getirebilen İHA´lar, yüzde 96 oranında yerli üretimden oluşuyor. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin´de yoğun kullanılan insansız hava araçlarıyla tespiti yapılan hedefler, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarının yanı sıra yine yerli imkânlarla üretilen silahlı İHA´lar tarafından imha ediliyor.

SİLAHLI KUVVETLERE "BÖCEK İHA"

İHA´lar, Afrin´in yanı sıra hudut güvenliği ve sınır hattının yakından takibine yönelik faaliyetlerde de etkin kullanılıyor. Güvenlik güçlerince gece görüşlü hava araçları "Serçe" ve çok sayıda drone ile teröristlerin kazdığı tüneller havadan gözleniyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli başta olmak üzere TSK unsurlarının kullandığı ekipmanlar arasında avuç içine sığabilecek kadar küçük nano İHA´lar da yer alıyor. Ağırlık ve boyutlarıyla dikkati çeken bu İHA´lar, doğal nesneler ve canlılara benzedikleri için "böcek İHA" olarak adlandırılıyor.

KAYNAK: haberler.com



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet