Yerli üretici korunmalı

Yerli üretici korunmalı

KIRIKKALE BİR SANAYİ ŞEHRİDİR

Yerli üretici korunmalı

İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış başkanlığındaki heyet Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın katılımıyla Ticaret ve Sanayi Odasında bir istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda Kırıkkale´nin sanayi kenti olduğu vurgulandı. Bunun için Kırıkkale´nin önemine işaret edildi.

ÖNCE ESNAFLAR ZİYARET EDİLDİ

Ekonomi Bakanlığının destekleri ve uygulamalarına ilişkin güncel düzenlemelerin yerinde anlatılması ve ihracatçı firmaları ilgilendirecek başlıklarda etkin bilgilendirme yapılması amacıyla başlatılan program kapsamında Kırıkkale´deki esnaflar ziyaret edildi. Ziyaretin ardından Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı yapıldı.

KIRIKKALE BİR SANAYİ ŞEHRİDİR

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, meclis üyeleri ve firmaların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, sanayi şehri Kırıkkale´de olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden heyet başkanı Çetinkayış, Yahşihan OSB ve Keskin OSB´de çeşitli alanlarda imalat ve ihracat yapan firmaları ziyaret ederek Bakanlıklarının faaliyetleri ve destekleri hakkında bilgilendirdiklerini, üretim süreçlerini inceleyerek sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini, daha önceden olduğu gibi bundan sonra da firmalarımızın yatırım ve ihracat teşviklerinden istifade ederek rekabetçi bir şekilde dış pazarlara açılması için gayret göstereceklerini, yatırımcılardan gelen talepler ve kendilerince yapılan izleme faaliyetleri ile iç pazarda da yerli üreticimizin korunması konusunda proaktif bir şekilde tedbirlerin hayata geçirilmesine devam edileceğini belirtti.

ÜRETİM İSTİHDAM VE İHRACATA DAYALI MODEL

Üretim, istihdam ve ihracata dayalı kalkınma modelini benimseyen ülkemizin, yatırım, ihracat, ithalat ve ekonomik gelişme ile ilgili daha birçok konuda politikalarını belirleyen ve yürüten Ekonomi Bakanlığımızın böyle geniş katılımlı bir heyetle ilimize gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Haktankaçmaz da, ülkemizin sanayileşmesinde önemli bir görev üstlenen Kırıkkale´nin sahip olduğu avantajlarla imalatçı ve ihracatçı firmalar için bir cazibe merkezi olduğunu, özellikle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu fabrikalarının oluşturduğu üretim kültürünün ülkemizde bir çok alanda sanayileşmeye öncülük ettiğini belirtti.

TİCARET YAPAN FİRMALARIN MERKEZİ ANKARA

Kırıkkale´de üretim yapmasına rağmen, birçok firmanın merkezinin yakınlık nedeniyle Başkent Ankara´da olduğunu ve bu sebeple Kırıkkale´nin 20 milyon $ olarak görünen ihracatının gerçek potansiyeli yansıtmadığını vurgulayan Vali Haktankaçmaz, Kırıkkale´ye yüksek katma değerli ürün üreten stratejik önemi haiz savunma sanayi alanında ihracat odaklı yatırımcı çekmek için büyük çaba sarf ettiklerini, bu konuda da Ekonomi Bakanlığımızın desteklerini beklediklerini ifade etti.

HABER: KIRIKKALE VALİLİĞİ



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı