YERLİ OTOMOBİLİ BELKİ DE BİR KIRIKKALELİ ÜRETECEK Yerli otomobil için büyük adım

YERLİ OTOMOBİLİ BELKİ DE BİR KIRIKKALELİ ÜRETECEK Yerli otomobil için büyük adım

Uzun süredir tamamen yerli bir otomobil üretmenin mücadelesi verilen ülkemizde Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi hemşerimiz İlyas Pehlivanlı ve arkadaşlarının Kayseri´de ürettikleri yerli otomobil, Kocaeli´nde TÜBİTAK tarafından

PEHLİVANLI VE ARKADAŞLARININ BÜYÜK BAŞARISI

Balışeyh İlçesi Mehmetbeyobası Köyünden olan İlyas Pehlivanlı, Sincan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Bozok Üniversitesi Elektronik Bölümünden mezun olduktan sonra Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü kazandı. Halen bu üniversitede 4. Sınıf öğrencisi öğrenci olan Pehlivanlı, aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Teknoloji ve Yazılım Komisyonu Başkanı.

ELEKTRİKLE ÇALIŞIYOR

Üniversiteli gençlerin alternatif enerjili araçlarını yarıştırmak için 21-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Kocaeli´nde gerçekleştirdikleri ?Efficiency Challenge Electric Vehicle? etkinliğinde görücüye çıkan ve İlyas Pehlivanlı ile arkadaşlarının Kayseri´de MTTB´nin katkılarıyla üretmiş oldukları % 100 yerli otomobile MTTB-DAVA adı verildi. Göz dolduran estetiği ve güzelliği, iddialı duruşuyla gurur kaynağımız olan MTTB-DAVA, yerli otomobil klasmanında testleri başarıyla geçti. ?Aracımızın ismini MTTB-DAVA koymamızdaki amacımız % 100 yerli ve % 100 milli araç konusu bizim de davamız? mesajını vermek istedik? diyen Pehlivanlı, henüz 20´le yaşlardaki cevherlerin neler yapabileceklerine de örnek teşkil edecek bir duruş sergiliyor.

ŞU ANKİ HIZI SAATTE 80 KM; 130 KM´YE DE ÇIKARILMAYA HAZIR

Yarışmada verimlilik sağlamak amacıyla 4,5 KW´lık bir elektrik motoru kullandıklarını belirten Pehlivanlı, ?Tasarımımız %100 yerli ve kendi takımımıza ait. Yeterli zamanımız olmadığı için motor ve bataryayı yerli firmalardan satın aldık. Fakat ilerleyen zamanlarda onları da kendimiz yapmayı düşünüyoruz. Yarışmada verimlilik önemli olduğu için saatte 80 km hızla sınırlandırdık, ancak bu hızı 130 km´ye kadar artırmamız mümkün? dedi. Ülke gündeminde yerli otomobil yapımıyla ilgili haberlerin dikkatlerini çektiğini kaydeden Pehlivanlı, ?Bu amaçla neler yapılabileceğini imkânlar dâhilinde göstermeye çalıştık.?

?DAHA İYİ İŞLER ORTAYA KOYABİLECEK DONANIMA SAHİBİZ?

?Tasarımımız gündelik kullanıma uygun, ergonomisi yüksek bir araç. Değerli büyüklerimizin destek vermesi halinde daha büyük işlere imza atmaya ve otomobilimiz geliştirmeye hazırız? şeklinde konuştu. % 100 yerli üretimde daha iyi işler ortaya koyabilecek donanıma sahip olduklarını vurgulayan Pehlivanlı, ?Milletimize layık otomobiller, eserler çıkarmaya hazırız? dedi.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



Batuhan71
30.08.2017 02:24:06
Hemşehrimizi destekliyorum. Tasarım müthiş. Ama aracın tekerleklerine dikkat edin. Bisiklet tekeri ile haberde bahsettiğiniz hızlara çıkılmaz. Çıkılsa bile viraj, fren durumlarını tekrar gözden geçirmelerini öneririm.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ