Yerli çıktı, fiyatlar uçtu

Yerli çıktı, fiyatlar uçtu

YERLİ ÜRÜN ÇIKTIĞI İÇİN UCUZ OLUR DİYE PAZARA GİDENLER FİYATLAR KARŞISINDA ADETA ŞOK OLDU

YERLİ ÜRÜN ÇIKTIĞI İÇİN UCUZ OLUR DİYE PAZARA GİDENLER FİYATLAR KARŞISINDA ADETA ŞOK OLDU

Yerli çıktı, fiyatlar uçtu

Daha çok orta ve dar gelirlilerin uğrak yeri olan semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatları adeta el yakıyor. Yerli ürün çıktığı için biraz ucuzlamıştır diye dün Çarşamba Semt Pazarına gidenler fiyatlar karşısında adeta şok oldular. Pazarda daha önce 1-1,5 lira olan patlıcan dün 2,5, biber 3, domates 2 liraya kadar yükseldi.

YERLİ ÇIKINCA UCUZLARDI

Daha önce Kırıkkale´de yerli ürün çıkınca pazarlardaki fiyatlar düşerdi. Şimdilerde ise bunun tam tersinin olduğuna şahit oluyoruz. Daha çok orta ve dar gelirlilerin uğrak yeri olan semt pazarlarında meyve ve sebze fiyatları adeta el yakıyor. Dün Küprülüler Caddesine kurulan Çarşamba Pazarına giden vatandaşlar fiyatlar karşısında adeta şok oldular. Antalya ve değer üretici illerden gelen ürünlerin fiyatında herhangi bir değişiklik olmazken yerli ürünlerin fiyatları adeta uçuyor.

TÜKETİCİ DE ÜRETİCİ DE HAKLI

Dün Çarşamba Pazarında yaptığımız fiyat araştırmasında fiyatların yüksek oluşu karşısında üreticiler de tüketicilerde kendilerince haklı olduklarını ortaya koymaya çalıştılar. Pazarcılar ise fiyatların yükselişini sadece yerli ürünün tezgâhlarda yerini almasına bağladılar. Çevre ilçe ve köylerde ürettikleri meyve ve sebzeyi pazara getiren üreticiler ürünü bin bir güçlükle ürettiklerini, 4-5 ay ürünlerine gözleri gibi bakarak bu duruma getirdiklerini fiyatların ise normal olduğunu söylediler.

TÜKETİCİLER MARKETTEN VAZGEÇTİ

Mevsim başından bu yana meyve ve sebzelerini Marketten alan tüketiciler ise yerli ürün çıktığı için pazara geldiklerini ancak fiyatların çok yüksek olmasından yakındılar. Bu arada hal ürünü satan meyve ve sebzeciler de fiyatların yüksekliğini yerli ürünlerin çıkmasıyla arttığını söylediler. Mevsim sonunun yaklaştığı şu günlerde evlerde salçalık, kurutmalık ve konservelik telaşının başladığını söyleyen vatandaşlar üreticilerin bunu da fırsata çevirdiğini ileri sürdüler.

FİYATLAR ATEŞ PAHASI

Dün Çarşamba semt pazarında yerli çıkmadan önce 1-1.5 liraya satılan domates 2 lira, patlıcan 2-25 lira, biber 3 lira, fasulye ise 3 liradan satışa sunuldu. Meyve fiyatları da aynı oranda artış gösterdi. Yerli elma 2, yerli armut 3 liraya alıcı buldu. Kavun karpuz ise kilosu 7,5 liraya alıcı buldu. Bu arada geçtiğimiz birkaç ayda kilosu 1-1,5-2 liraya satılan patates ve kuru soğanın kilosu 50 kuruşa kadar düştü, Maydanoz, nane, marul gibi sebzeler de 1 ila 50 kuruş fiyatla pazarda yerini aldı.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı