Yerel yönetimler engellilerin sorununu çözmelidir

Yerel yönetimler engellilerin sorununu çözmelidir

MHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, engellilerin toplumdaki hayatlarını kolay bir şekilde devam ettirmeleri için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi. Baloğlu, yerel yönetim ve belediyelerin de buna uygun projeli çalışma modeli uyg

ENGELLİLER DE BİZİM İNSANIMIZ

MHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Baloğlu yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi, ?

Engellilerin toplumdaki varlıklarını kabul etmek ve bunların hayatlarını kolay şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak hükümetlerin ve yerel yönetimlerin görevleridir. Belki engellilerin bir kısmı eğitilerek mevcut ortama uyum göstermeleri sağlanabilir. Ama eğitim almayanların durumu çok daha zordur. Bu yüzden yerel yönetimlerin ve ilgili kuruluşların bu konuda bazı önlemler alması ve gerekli çözüm yollarını bulması gerekir. Ama şurası unutulmamalıdır ki, alınacak olan bu önlemlerdeki amaç onların hayatlarını kolaylaştırmak, tehlikelerden ve zarar görmelerinden, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmelerini sağlamaktır.?

ENGELLİLERE ÖZGÜVEN VERMELİYİZ

?Bu yüzden şehir planlamaları yapılırken engelliler göz ardı edilmemelidirler.

Bizler, bağımsız hareket sorununu çözmüş, bedensel olarak özgür, psikolojik olarak özgüvenli, üreten, geliştiren geleceğe umut besleyerek, mutluluk sanatını icra eden bireyler yetiştirmek, onlarla birlikte engelsiz bir yaşam için dengeli bir mücadele vermek adına birçok çalışma yapılması gereklidir. Bu mücadelenin ilk ayağını, altyapı ve mimari sorunların oluşturduğunu düşünüyoruz. Görme engellilerin karşılaştığı en önemli sorunlardan bahsederek, Bu sorunların bazı tedbir ve çözüm yolları da sunmak, Bu tedbirlerin alınması için Valilik ya da Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Trafik Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü ve Demiryolları işletmelerine hem ayrı ayrı görevler düşmektedir.? dedi. 

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü