Yerel Parlamento Toplandı.

Yerel Parlamento Toplandı.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda çeşitli gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Özel İdare ağında bulunan demir yollarının durumu tartışmaya açıldı. Demiryollarında otomatik koruma yapılması istendi.

Gündeme dair konular tartışıldı. Demir yollarına otomatik koruma yapılması istendi

GEÇİTLERE OTOMATİK KORUMA
İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısı çoğunluğun sağlanması ile dün saat 11.30?da gerçekleşti. Toplantıda ilk olarak Delice Çoğul-Akboğaz-Sarıkaya-Kuzeyyurt köyleri ile Sungurlu ilçesinin köylerini birbirine bağlayan tarihi köprüde yoğun geçen kış şartları nedeniyle köprü ayakları üzerinde oluşan hasarın bir an önce giderilmesi talebine ait müşterek hazırlanan eğitim kültür ve sosyal hizmetler ile imar ve bayındırlık komisyon raporu görüşüldü. Bu maddenin ardından DDY Genel Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi Köy yolları ağında bulunan korumasız hemzemin geçitlere otomatik koruma yapılması için ödenek ayrılmasına ilişkin plan ve bütçe komisyonu raporu okunarak görüşüldü.

KALAN MADDELER BUGÜN GÖRÜŞECEK
Ayrıca ilçelerde faaliyet gösteren aile hekimleri ve vatandaşların bu konudaki talep ve sorunlarının araştırılması hakkında gerekli çalışmanın yapılması talebine ait çevre ve sağlık komisyon raporu okundu. BU bölgede yaşayan vatandaşların dilek ve temennilerinin dinlenmesine karar verildi. Tarım yapılarının imar gerektirip gerektirmediği görüşülürken bir diğer göndüm maddesi ise Yahşihan?a bağlı Keçili Köyü içme sularının borularının yetersiz olmasına ilişkin gerekli çalışmaların yapılmasına ilişkin önerge okundu. Bir sonraki toplantı tarihi ise bugün saat 11.30 olarak belirlendi.  Meclis geri kalan maddeleri bugün görüşecek.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ