Yerdeki izmarite 1200 TL

Yerdeki izmarite 1200 TL

2008 yılında ?Dumansız Hava Sahası` projesiyle kapalı mekânlarda sigara içmenin yasaklanması sonrasında belirli aralıklarla denetimlerini sürdüren İl Tütün Kurulu, il merkezinde bulunan kahvehane ve benzeri yerleri aralıksız olarak denetliyor. Bir ihbar ü

DENETİMLER SÜRÜYOR

2008 yılında ?Dumansız Hava Sahası` projesiyle kapalı mekânlarda sigara içmenin yasaklanması sonrasında belirli aralıklarla denetimlerini sürdüren İl Tütün Kurulu, il merkezinde bulunan kahvehane ve benzeri yerleri aralıksız olarak denetliyor. Bu arada ihbarları da değerlendiren ekipler suç unsuruna rastlamaları halinde ceza uyguluyorlar. Yenimahalle semtindeki bir kahvehaneye operasyon düzenleyen ekipler yerde buldukları izmarit nedeniyle işletmeye bin 200 lira para cezası kestiler. Kurul tarafından uygulanan ceza iş yeri sahibine tebliği edilirken kurallara uymayan iş yerlerine ve işletmelere ceza uygulama işleminin süreceğini bildiren yetkililer kurallara uyulması konusunda işletme sahiplerini uyardılar.

İNDİRİMLİ CEZA

Sigara yasağına uymayanlara verilecek cezalarla ilgili bilgi veren yetkililer, Sigara içilen işletmelere bin 103 lira ile 5 bin 100 lira arasında ceza kesildiğini, sigara yasağını ihlal eden kişilere ise 83 lira ceza verildiğini, ceza yiyen kişiler eğer cezayı bir ay içinde öderse 4`te 1 oranında indirim yapıldığını bildirdiler. Bir iş yerinde sigara içmek yasaktır uyarı levhası yoksa bu işletmelere de bin 358 lira, öğrencilere sigara satan büfelere ise bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişen miktarlarda ceza kesildiğini hatırlatan yetkililer bu konuda taviz verilmediğini de söylediler.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü