Yeniden yapılandırma müjdesi

Yeniden yapılandırma müjdesi

SGK İl Müdür SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü, Çalışma Bakanlığı bu kez prim affı yerine Bağ-Kur kaydının silinmesi formülünü devreye sokacağını söyledi. Mevcut yasa ise 5 yıl ve daha fazla Bağ-Kur prim borcu olanların borçlarının silinmesine imkân tanıyor.

DESTEK PRİMLERİ

SGK İl Müdür SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin’i ziyaret etti.SGK İl Müdür SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü,torba yasada Bağ-kur ve SGK borçlarına yeniden yapılandırma, Bağ-kur emeklisi iken, işyeri açanlardan alınan destek priminin kaldırılması, vatandaşların belediyelere olan su ve elektirik borçları ile Maliyeye olan vergi borçlarına ilişkin düzenlemelerin yer alabileceği ifade etti.

 

ÇALIŞAN ANNEYE KREŞ YARDIMI

Bakan Çelik’in daha önce açıkladığı “taşeron” paketinde ise kamuoyunu yakından ilgilendiren düzenlemeler bulunduğunu belirten Karacaköylü, “Pakette, ailelere kreş yardımı, yurtdışında yaşayan mavi kartlı Türk vatandaşlarına ilişkin düzenlemeler de yer alacak. Düzenleme, genel sağlık sigortası borçlarının yeniden yapılandırılması ve uzun süredir ödenmeyen Bağ-Kur borçlarının silinmesini de içeriyor” dedi.

 

SİGORTA YAPILANDIRMASI

Karacaköylü, “Genel sağlık sigortasında (GSS) ödenmeyen primlere yönelik yeniden yapılandırma kolaylığı yer alıyor. 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle genel sağlık sigortası kapsamında olmayanlar için gelir testi yapılması zorunluluğu gündeme geldi. Gelir testi yaptırmayanlar içinse, aylık 257 liralık prim borcu tahakkuk ediyor. Şu ana kadar söz konusu düzenlemeden dolayı biriken borç miktarının 4 milyar TL’yi aştığı, rakamın her geçen gün arttığı belirtiliyor.” dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ