Yeniden Sağlıklı Yaşam

Yeniden Sağlıklı Yaşam

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve beraberindeki heyet, Portekiz`in Vila Real de Santo Antonio şehrinde düzenlenen "Yeniden Sağlıklı Yaşam" projesi toplantısına katıldı.

32 KİŞİ KATILDI

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Birimi İl Projeler ve Koordinasyon ekibi, yürüttüğü "Yeniden Sağlıklı Yaşam" Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesinin, Portekiz`in Vila Real de Santo Antonio şehrindeki toplantısına, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Şube Müdürü Ali Kılıç, projenin genel koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz ile 3 öğrenci katıldı. Yapılan ilk toplantıda koordinatör ülke olarak Türkiye adına Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü`nün yanı sıra Portekiz, İtalya, Polonya, Avusturya, Macaristan, Litvanya ve Romanya`dan öğretmen ve öğrenciler olmak üzere toplam 32 kişi yer aldı.

 

SAĞLIKLI YAŞAM KOŞUSU ORGANİZE EDİLDİ

Toplantıda, Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi tarafından proje ortakları arasında projenin genel görev dağılımı yapılarak, kurumların genel yapısı tanıtıldı ve proje ortaklarının şu ana kadar kendi kurumlarında yapmış oldukları sağlıklı yaşam ile ilgili çalışmalarının tanıtımı değerlendirilerek bilgi alış verişinde bulunuldu. Portekiz`de yapılan Sağlıklı Yaşam Projesi toplantısında aktivite olarak ev sahibi kurum tarafından Portekizli öğrencilerin de katıldığı sağlıklı yaşam koşusu organize edildi. Ayrıca Portekiz`in hastalıklarla mücadelelerde kullandığı endemik bitkilerin de tanıtımı yapılarak, bu bitkilerin projenin çıktılarında oluşturulacak sağlıklı yaşam kitabında yer verilmesi kararlaştırıldı.

 

HAREKETLİ HAYAT

Projenin yerel faaliyetleri olarak da okullarda obeziteye karşı gerekli önlemlerin alınması, öğretmen ve öğrenciler arasında yeterli bilincin daha kapsamlı olarak oluşmasına yönelik, Ocak ayında Sağlıklı Yaşam kurslarının planlanması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, sağlıklı yaşamı destekleme ve ülke turizmini artırmaya yönelik 2012 yılı Kasım ayında 8 ülkenin 34. Avrasya Maratonuna katılım kararının alındığı bildirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü`nün hazırlanan bu tür ulusal kapsamlı projelerle Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülen "Hareketli Hayat" programına da destek verildiği belirtildi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ