YENİDEN NORMALLEŞMESİ İÇİN KOLLARI SIVIYORUZ

YENİDEN NORMALLEŞMESİ İÇİN KOLLARI SIVIYORUZ

Kırıkkale’de günlük 3000- 3500 kişiyi aşılama kapasitesinin mevcut olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “Açıklanan kriterlere uyan vatandaşlarımızı vakit kaybetmeden aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın "Hayatımızın yeniden normalleşmesi için kolları sıvıyoruz" mesajıyla başlattığı kampanyaya destek veren İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, korona virüs salgınıyla mücadelede aşılamanın önemine bir kez daha değindi. Ağırtaş, geçmiş yıllarda yaşanan salgın hastalıkların önüne geçmek için uygulanan aşılama çalışmalarını sonuçlarının ortada olduğunu belirterek, korona virüs salgınında Bakanlığın takvimine göre aşılama kriterlerinde olan vatandaşların aşıya karşı tereddütte düşmemesi gerektiğini dile getirdi.

Dr. Ağırtaş, yapılan düzenlemelerle şehirde günlük 3000-3500 kişi aşılama kapasitesine sahip olduklarını kaydederek, “Kırıkkale’de yaklaşık 53 bin kişinin aşılaması tamamlandı. 20 bin kişinin ise birinci doz aşıları tamamlandı, ikinci doz için günlerini bekliyor”

Ağırtaş, “Dünyayı sallayan bu salgından kurtularak hayatımızı normale çevirmemiz için aşı çok önemli. Bunu her fırsatta söylüyoruz. Aşılarla ilgili kafa karıştırıcı komplo teorilerine kulak asarsak bu hastalık hayatlarımızı kısıtlamaya, insanlarımızın canını yakmaya devam eder. Bakanlığımızın koordinasyonunda Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de tüm imkanlarımızı seferber ederek aşılama çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Normale dönmek için aşı şart. Bakanlığımızın açıkladığı aşılamada risk grubuna giren ve aşı hakkı çıkan vatandaşlarımızı bir kez daha vakit kaybetmeden aşı olmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ