Yeni üniformalarla okul heyecanı

Yeni üniformalarla okul heyecanı

Okulların açılmasına 2 haftalık bir zaman kala okul kıyafetleri vitrinlerdeki yerini almaya başladı. Veliler okul alışverişlerine çıkarken, öğrenciler ise yeni üniformaları ile okula başlamanın heyecanını yaşıyor.

AİLE BÜTÇESİ ZORLANABİLİR
Okul alışverişinin yavaş yavaş başlamasıyla birlikte veliler çocuklarını okula hazırlamaya başladı. Ancak okul kıyafetlerine gelen zamlar nedeniyle öğrenciler bu yıl daha pahalıya giydirilebilecek. Geçtiğimiz yıl, eteği, pantolonu, gömleği, ceketi ve süveteriyle birlikte 35-40 liraya giydirilebilen bir öğrenci, bu yıl kıyafetlere yapılan zam nedeniyle en az 70 -80 liraya giydirilebiliyor. Kıyafet üreten firmaların ürün fiyatlarını artırması nedeniyle mecburen etiket değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten okul kıyafeti satan iş yeri sahipleri, bu yıl yüzde 70 ila 80 arasında gelen zamlar nedeniyle aile bütçelerinin zorlanabileceğini dile getirdi. Okul kıyafetlerinde hiçbir değişiklik yok.

FİYATLARI AYNI
İlköğretim ile orta öğretim kıyafetlerinin fiyat olarak çok farklı olmadığını ifade eden yetkililer, arada sadece orta öğretim öğrencilerinin giydiği ceket ve gömleğin fiyat farkını etkilediğini dile getirdi. Bazı firmaların daha ucuz ve kalitesiz işçilikle yaptırdığı kıyafetleri piyasa fiyatının altına sattıklarını da ifade eden iş yeri sahipleri, ancak bu ürünlerde kısa süre içinde yırtılma, çekme, dikiş atma, renk solması gibi şikayetler baş gösterdiğini, velilerin bu tür ürünlere rağbet göstermemesi gerektiğini belirtti. Kırıkkale okul kıyafeti fiyatları ise şu aralıklarda seyrediyor: "Hırka: 25-35 lira. Pantolon: 15-25 lira. Tişört: 15 lira. Gömlek: 15 lira. Ceket: 35-45 lira. Etek 15-25 lira. Ayakkabı: 20-35 lira. Kravat: 5 lira."

OKUL ÇANTALARI KAPIŞ KAPIŞ
Okul çantasında bu sene moda kızlarda Şirinler çantası erkeklerde ise Şimşek Makkün çantaları rağbet görüyor.20 TL?den 100 TL?ye kadar çıkan çanta fiyatları vatandaşları sevindirdi. Yetkililer, ?Çocukların yeni öğretim yılına merhaba diyecek olan anne babalar, biliyorsunuz ki onların en büyük tutkuları hayallerinde ki çizgi film kahramanları. Son senelerde çocukların televizyonda sıkılmayarak ve büyük zevkle izlediği çizgi filim karakterleri, yeni okul sezonunda da başrolde olacak. Kız ve erkek çocukları için bu yıl oldukça fazla çanta seçeneği mevcut. Birçok firma çocukların büyük tutkusu olan bu çizgi film kahramanlarını çanta üzerindeki resim baskılarında kullanmış. Çocukları okuyan veya okula yeni başlayacak olan tüm anne babalara, çanta konusunda yardımcı olmak için bazı ilkokul çanta modellerinin resimlerini paylaşıyoruz.

FARK YOK
Geçen sene ile bu sene arasına belli bir fark olmayan okul kırtasiye malzemeleri bu sene ilkokul 100-150 Ortaokul 125-200 Lise ise 150 -200 TL arasında değişiyor. Hemen hemen her okulun aynı standartta olduğu kırtasiye ürünleri her yerde bulmak mümkün. Bu yıl fiyatlarımızda bir değişiklik olmadı. Fiyatlarımız hemen hemen aynı. Her bütçeye uygun kitap, defter ve okul araç ve gereçleri bulunmakta. Bizler vatandaşı vatandaşlarda bizleri üzmeyecek? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti