Yeni nüfus cüzdanı ücreti ne olacak?

Yeni nüfus cüzdanı ücreti ne olacak?

TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük, nüfus cüzdanı ücreti konusunda son noktayı koydu. Aralık ayından itibaren dağıtılmasına başlanacak kimliklerin bedelleri hakkında, "2014 yılında ilan edilen `Değerli Kâğıtlar Tarifesi` gereğince nüfus cüzdanlarından alına

VATANDAŞIN HAYATI KOLAYLAŞSIN

Küçük, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun yaptığı bir açıklamada "İçişleri Bakanlığı, vatandaşların hayatını kolaylaştırmakla yükümlüdür. Yeni kimlikler ki son derece kullanışlı, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak" ifadelerini kullandığını anımsattı. Nüfus cüzdanlarının değişiminin 2 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini belirten Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Nüfus cüzdanından alınacak bedeller, Değerli Kâğıtlar Kanunu kapsamında belirlenmiş ve Maliye Bakanlığı`nın 2014 yılında ilan edilen `Değerli Kâğıtlar Tarifesi` gereğince nüfus cüzdanlarından alınacak ücret 6,75 lira olarak saptanmıştır. Yani nüfus cüzdanı değiştirilmesi karşılığında alınacak ücret budur" değerlendirmesinde bulundu.

VATANDAŞIN İRADESİ DIŞINDA

Kimlik değişiminin siyasi iktidarın kararı ile ve vatandaşların iradesi dışında gündeme geldiğini öne süren Küçük, yeni kimlik bedellerinin kanunda belirlenen fiyata bağlı kalınarak alınması gerektiğini savundu. Kimlik fiyatlarının 18 lira civarında olacağı yönündeki iddialara da değinen Küçük, şunları söyledi: "Devletin kendi belirlediği 6,75 liralık yasal ücrete bağlı kalması gerekir. Bu ücretin üzerinde alınacak herhangi bir bedel yasal olmayacaktır. Kayıp olma, yıpranma, çalınma gibi vatandaşlardan kaynaklanan nedenler dışında, vatandaşların kendi iradeleri dışında gerçekleşen bir kimlik değişimi, devletin kendi bütçe imkânlarıyla karşılanması gerekir. Kimlik değişimine bir maliyet unsuru ya da gelir aracı olarak bakılmamalıdır.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ