Yeni eğitim sistemi çağ atlatacak

Yeni eğitim sistemi çağ atlatacak

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine geçildiğini ve eğitimde hiç bir aksaklığın yaşanmadığını söyledi. Okur yeni eğitim sisteminin, Türkiye?ye çağ atlatacağını bildirdi.

DERSLİK SORUNUMUZ YOK

Okur, yaptığı açıklama derslik sorunu olmayan, fiziki altyapı konusunda sıkıntıları olmayan bir kentte görev yapmanın mutluluğunu ve gelinen süreçte özellikle okulların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirterek, Nisan ayında 12 yıllık zorunlu eğitimin hayata geçmesiyle birlikte bu sisteme odaklandıklarını kaydetti. 2012-2013 eğitim, öğretim yılına 12 yıllık eğitim sisteminin doğru ve yerinde bir uygulama olduğunu ifade eden Okur, şöyle konuştu:

SİSTEM İYİCE OTURDU

?Büyük oranda da sistem oturdu. Okulların fiziki anlamda birbirlerinden ayrışmasına başladık. 10`un üzerinde okulumuz şu anda ayrışmış durumda. Bu yılın sonuna kadar bunların büyük bir kısmını hallettikten sonra inşallah 2013-2014 yılında kentte eğitim, öğretim faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yürüteceğiz. Kentimizin en büyük Kazancı Valilik ve Belediye gerçekten çok büyük destekler veriyor. Belediye `Okullar hayat olsun` ve `Geleneksel çocuk oyunları` projelerine çok büyük destek verdi?

BAKANLIKLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

?Bakanlıkla yazışmalarda hızlı hareket ediyoruz. Başkent`e yakın olmanın bir avantajı da bu. Bizi yoracak bir sıkıntı şu ana kadar gelmedi. Kentte başarıda da bir artış başladı. Önce ilk 10`a girildi. Amacımız çok çalışıp ilk 5`girebilmek. İnşallah onuda başaracağız. Kırıkkale`nin eksiği yok, fazlası var. Okulların ihtiyaçlarını yerinde çözüyoruz. Biz bütün yöneticiler ve eğiticilerle bire bir irtibat kurmaya çalışıyoruz. Onların doğrudan fikirlerini ve desteklerini almaya çalışıyoruz. Bu konuda da olumlu sonuçlar alıyoruz?

BAŞARI ARTIYOR

?Bunlar gerçekten başarıyı artırıyor. Bunun dışında kentte bir soru bankası hazırlayarak sitemize koyacağız. Öğrencilerin buradan denemeler çözmesini sağlayacağız. Kentimizde değerler eğitimine ilişkin bir çalışmamız da var. Her aya bir değer verdik. ve okullarımızda Çalışmalarla, etkinliklerle kutlanıyor. Daha sonra `İlimi seviyorum, çevremi koruyorum` projesini başlattık. Bu projeye bir çok Sivil Toplum Kuruluşu destek verdi? dedi.

KILIK KIYAFET KONUSU

Okur, yeni kılık kıyafet yönetmeliğinin çıktığını belirterek, şunları söyledi: ?Kılık kıyafet konusunda öğrencilerimiz daha rahat olacaklar. Okulların bir kıyafet belirleme durumu kalktı. Ancak öğrencilerimiz de bu konuda üzerlerine düşen görevleri yapmak zorundalar. Kıyafet serbest ama düzenli, temiz ve tertipli bir şekilde okula gelecekler. Bu konuda velilere de büyük görev düşüyor. Serbest kıyafet uygulamasında dışarıdan birinin öğrenciler içerisine karışmaması içinde tedbirlerin en üst seviye de olacak? ifadelerini kullandı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti