Yeni binada 90 poliklinik hizmet verecek

Yeni binada 90 poliklinik hizmet verecek

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dilek Öztaş, Yüksek İhtisas Hastanesi`nin yeni yapılan binasının 400 yatak kapasiteli olup, çoğunluğu uzman hekimlerden oluşan 90 poliklinikle hizmet vereceğini söyledi.

BİN KİŞİLİK YEMEKHANE
Genel Sekreter Uzm. Dr. Öztaş, henüz inşaatı devam eden yeni binanın tamamlanması durumunda Kırıkkale`de sağlık hizmetlerinde daha da yol alınacağının önemine değindi.
Hastane hakkında bilgi veren Öztaş, ``Yeni 12 katlı binamızda 400 yatak kapasiteli ve 90 poliklinik hizmet verecek. Doktorların çoğunluğu uzmanlardan oluşacak. 40 bin metrekare kullanılabilir alana sahip olan hastanede, 14 ameliyathane, 50 yataklı yoğun bakım ünitesi de yer almaktadır. Hastanemizde toplam hasta odası olarak 168 oda bulunmakta ve bu odalar da 1 ve 2 kişilik odalardan oluşmakta. Odalarda banyo, lavabo, televizyon ve diğer ihtiyaçların giderilmesi amacıyla oluşturulmuş malzemeler ile oturma guruplarıyla donatılmış olacak ve hastanemiz bin kişilik yemekhaneye de sahip olacak` şeklinde konuştu.
ALIM SATIM
Genel Sekreter Öztaş, göreve başlamasının ardından 1 aylık çalışmalarını da değerlendirerek, ``Bilindiği üzere, 663 sayılı kanun hükmünde kararnameyle Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği hukuken hayata geçmiştir. Bu birleşmeden hedeflenen temel hedefi Bakanlığımız yetkililerinin görüşüyle, sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılarak vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesidir. Sağlıkta yönetim tek çatı altında toplanacak. İllerdeki hastanelerle, ilçelerdekiler aynı merkezden yönetilecek. Personel atamaları da tek elden yapılacak ve alım satımlar da tek elden yapılacak.?
TEKNİK ÇALIŞMA
?Dinamik yapı olmasından dolayı vatandaşlarımızın sorunlarına müdahale daha hızlı olacak. Yeni süreçte, Genel Sekreter, Hastane yöneticisi, Başhekimler ve Başhekim Yardımcıları, sözleşmeli personel olarak görevlerine devam edecek. İdareciler, Hastane Müdürü, Başhemşire veya Yardımcısı, yeni sistemle birlikte iki yılda bir sözleşme yenileyecekler. Söz konusu bu sistem, tamamen vatandaşın yararına daha kaliteli hizmet üretmeyi amaçlamaktadır. Yeni yönetim anlayışıyla birlikte Başhekimler artık sadece tıbbi hizmetlerden sorumlu olacak. Bu anlamda hukuki, fiziki ve teknik çalışmalar süratle devam etmektedir.`` şeklinde konuştu.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!