Yeni adalet sarayı geliyor

Yeni adalet sarayı geliyor

Mühendisler ve teknik elemanlarla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale'de devlet yatırımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atalay yapılaşma konusunda müteahhitlerle anlaşma yapılmasını istedi

 

TOKİ İLE ANLAŞMA YAPILMASIN
Kırıkkale Öğretmen Evi’nde şehirde yapılacak yatırımlarla ilgili görüşlerini açıklayan Beşir Atalay, “Kırıkkale’de yapılacak bazı yatırımlar için bir konsessiyon oluşsun. Kırıkkale’de iş yapan müteahhitler, TOKİ yerine onlarla anlaşsın. Hem de Kırıkkale’ye kalır. “ dedi.

ADALET SARAYI YAPILACAK
Kırıkkale Adalet Sarayı’nın ödeneğinin çıktığını açıklayan Atalay, “Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile görüşüldü ve karar çıktı. Adalet Bakanlığı ödeneği çıkardı. Çok güzel yeni bir Adalet Sarayı yapılacak. Ondan sonraki kısımlarda da yeşil alan ve konut ve kongre merkezi olsun istiyorum. Teknik elamanlarımız ve müteahhitlerimiz biraz kafa yorsunlar. Biz önce onu MKEK ve TOKi kendi arasında aşnasın diye düşündük ama o anlaşma uzun sürdü. TOKİ’ninde eskisi kadar değil durumu. Dolayısıyla biraz yavaşlama var. Bende şöyle düşündüm Kırıkkale’de yapılacak bazı yatırımlar için bir konsessiyon oluşsun. Kırıkkale’de iş yapan müteahhitler, TOKİ yerine onlarla anlaşsın. Hem de Kırıkkale’ye kalır. “ diye konuştu.

Kırıkkale silah ihtisas OSB`nin ÇED raporunun da çıktığını vurgulayan Atalay, "Şimdi Valimiz Ali Kolat, şirket kuruluşunu oluşturuyor. Biliyorsunuz organize sanayi bölgeleri için bir şirket kuruluyor. Kırıkkale, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) bu şirketin ortağı ve bu kuvvetli bir şirket olacak. Buranın yeri belirlendi. Bakanlar Kurulu kararıyla tahsisi yapıldı. Ama şirket kurulması safhasına gelmesi önemli bir şeydir. Artık fiilen başlıyor. Bundan sonrası da alt yapı için temelin kazılması ve kazmanın vurulmasıdır." dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız