Yeni Çarşı Camii şekillenmeye başladı

Yeni Çarşı Camii şekillenmeye başladı

ESKİSİ 59 YIL ÖNCE İMECE USULÜ YAPILMIŞTI. BU ZAMANA KADAR HİZMET ETTİ

ESKİSİ 59 YIL ÖNCE İMECE USULÜ YAPILMIŞTI. BU ZAMANA KADAR HİZMET ETTİ

Yeni Çarşı Camii şekillenmeye başladı

Kırıkkale´nin en eski camileri arasında bulunan ve 59 yıl önce imece usulü yapılan Çarşı Camii´nin yerine yenisi için başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. İnşaat çalışmaları süren camii şekillenmeye başladı.

ARSASI ÖZEL MÜLKİYETE AİTTİ

Uzun uğraşlar sonucu özel mülkiyetten kurtulan caminin yerine yine imece usulü yapılan yeni camide 3 bin 500 kişi ibadet edebilecek. 1946 yılında Çarşı Camii Koruma ve İhtiyaçlarını Sağlama Derneği´nin kurulmasının ardından halkın yardımlaşmasıyla 1956 yılında yapılan Çarşı Camii, yıpranması dolayısıyla yerine yenisi yapılmak kaydıyla yıkılmıştı.

ALLAH YOLUNDA ÖNEMLİ İSİMLERDİ

Geçmiş yıllarda Alasakal Müftü, Salih Dede, Yusuf Dede gibi Allah yoluna kendini adayan insanların da yoğun şekilde ibadet ettiği caminin yerine Türkiye genelinde örneklerin alınarak projesinin hazırlandığı yeni camiin minareleri ve dış cephesi tamamlanmak üzere.

GELECEK YIL RAMAZAN AYINA BİTECEK

Yıllardır süren hukuk mücadelesinin ardından özel mülkiyetlerden kurtulan Çarşı Camii´nin gerekli yardımların yapılması sonucunda gelecek yıl Ramazan Ayında ibadete açılması planlanıyor. Caminin yıkılarak yeniden yapılması aşaması da çevrede bulunan esnafları memnun etti.  Caminin yenilenmesine ihtiyaç duyduğunu belirten esnaflar, şehir merkezinin ortasında kentimize yakışır şekilde daha güzel bir caminin yapılmasının kendilerini mutlu ettiklerini ifade ettiler.

TARİHİ GEÇMİŞİ YANSITACAK

Bir bölüm arsası özel şahıslara ait olduğu için özellikle yapılaşma manasında çalışma yapılamayan Camiin arsası yıllar sonra dernek mülkiyetine geçti. Arsa sahiplerinin de müdahil olduğu dava Diyanet Vakfının lehine sonuçlanmasının ardından dernek yönetimine devredildi.  Mimari tarzda büyük ve çok amaçlı yapılması planlanan cami geçmiş tarihi yansıtacak özelliğiyle büyük dikkat çekecek. Cami şimdiden tüm ihtişamı ile dikkat çekmeye başladı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü