Yeni anayasa yapmak için önce seçim sistemi değiştirilmeli

Yeni anayasa yapmak için önce seçim sistemi değiştirilmeli

SEÇİM SİSTEMİ BAŞTAN YANLIŞ

Yeni anayasa yapmak için önce seçim sistemi değiştirilmeli

Kırıkkale eski Baro Başkanı Avukat İlhan Çevik yeni Anayasa ile ilgili olarak ?Yeni bir Anayasa Yapmak için öncelikle mevcut seçim sitemi değiştirilmelidir? dedi. Çevik ayrıca tartışılmakta olan başkanlık sistemi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

SEÇİM SİSTEMİ BAŞTAN YANLIŞ

Kırıkkale Barosu eski Başkanı Avukat İlhan Çevik tartışılmakta olan yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Çevik yeni bir anayasa yapmak için öncelikle mevcut seçim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Mevcut seçim sitemi değişmediği sürece yeni bir anayasa yapmanın anlamsız olacağına dikkat çeken Çevik bugünkü sistemde halkın iradesinin tam anlamıyla yansımadığını kaydetti. Çevik halkın iradesinin sandığa yansıması için adayın liderler tarafından değil halkın kendisinin belirlemesi gerektiğini aksi halde bunun adının demokrasi olmayacağını kaydetti. Dolayısıyla yeni bir anayasa yapılmadan önce seçim siteminin baştan aşağı değişmesi gerektiğini söyledi. İlhan Çevik ?Tam ve eksiksiz iyi bir anayasanın ihtiyaç olduğu aşikârdır. Toplumumuzun tüm kesimlerince de zaten kabul edilmekte ve beklenilmektedir? dedi.

BAŞKANLIĞI ÖZAL DA İSTEMİŞTİ

Avukat İlhan Çevik tartışılmakta olan Başkanlık sistemi konusunda ise Başkanlık sistemini eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve eski MHP Genel Başkanı rahmetli Alpaslan Türkeş´in de istediğini, ancak o dönemlerde de gerek Özal ve gerekse Türkeş´in seçim sisteminin değişmesi gerektiğini söylediklerini belirtti. Çevik ?Başkanlık sisteminde senato sistemi oluşursa yasaların süzülmesi sağlanır? dedi. Yeni Anayasanın insan haklarını ön planda tutan laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne dayalı, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan tam ve eksiksiz iyi bir anayasanın ihtiyaç olduğunu da belirtti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ