Yemek molasında trafik dersi

Yemek molasında trafik dersi

Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama ile yol boylarında yemek molası veren şoförler bilgilendirildi. 43 ilin geçiş noktası olan Kırıkkale'de bu tür bilgilendirmeler ile birlikte hızın azaltılmasını ve emniyet kemeri kullanımının artmasını sağl

 

EMNİYET KEMERİ KULLANIMI

Trafik kazalarının yapılan bilinçlendirme çalışmaları ile birlikte azaldığını söyleyen Ergin, bölgelerin geçiş istikametinde merkezi bir konuma sahip olan Kırıkkale’de yol boyu gibi geniş bir kullanım ağına sahip mekanların bilgilendirme ve uyarı amacıyla önemli bir faktör olduğunu belirterek uygulama ile emniyet kemerinin kullanılması ve hız sınırlarına uyulmasını sağlamak istediklerini söyledi. Türköz “Emniyet kemeri herkesin çok alıştığı ve kullandığı ama değeri fazla da bilinmeyen bir güvenlik sistemidir. Otomobildeki en önemli güvenlik öğelerinden biridir. Her şeyde olduğu gibi, ancak doğru kullanıldığında en iyi şekilde çalışır. Emniyet kemerinin alt bölümü iki tarafta legen kemiğinin üzerinden ve üstte de omuzun üzerinden geçmelidir. Emniyet kemerinin görevini en iyi şekilde yapabilmesi için bu gereklidir” dedi.

KISA MESAFEDE DE GEREKLİ

Türköz ayrıca  “Emniyet kemeri yükseklik ayarı, emniyet kemerinin farklı boylardaki insanlara göre ayarlanabilmesini sağlar. Bir çarpışma sırasında emniyet kemerinin makarası kilitlenir ve aracın içindekilerin fazla hareket etmesini önler. Birçok sürücü, kısa yolculuklarda emniyet kemerinin hiçbir işe yaramadığını düşünüyor, ancak emniyet kemeri kullanımını en çok gerektiren aslında kısa mesafeler oluyor. Çünkü ölümlü trafik kazalarının yüzde 80′ i sürücülerin evlerine 30-35 kilometre uzakta ve saatte 55-60 kilometre hızın altında gerçekleşiyor. Ayrıca kazalardaki ölümlerin yüzde 35′ i şehir içinde ve büyük olasılıkla günlük güzergahlar üzerinde meydana geliyor. Emniyet kemeri kullanılmıyorsa 30 kilometre hızla çarpıldığında bile ağır yaralanma riski çok fazla oluyor” ifadelerinde bulunarak kısa mesafede dahi emniyet kemerinin gerekli olduğunu söyledi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü