Yedigöller´de Kasım Başkadır

Yedigöller´de Kasım Başkadır

KALE DAĞCILIK SPOR KULÜBÜ DAĞCILARININ HAFTALIK GEZİLERİ SÜRÜYOR

KALE DAĞCILIK SPOR KULÜBÜ DAĞCILARININ HAFTALIK GEZİLERİ SÜRÜYOR

Yedigöller´de Kasım Başkadır

Kale Dağcılık Spor Kulübü Kasım ayının ilk faaliyetini eşsiz bir doğaya sahip Bolu-Yedigöller bölgesine gerçekleştirdi.

TIRMANIŞA 28 DAĞCI KATILDI

Kulüp binasında buluşarak 28 dağcısı ile birlikte Bolu´ya hareket eden Kale Dağcılık Kulübü, günün ilk ışıklarında Bolu Dörtdivan´a ulaştı. Burada soba sıcaklığında köy kahvaltısı yapan dağcılar sonrasında Yedigöller bölgesine hareket ettiler. Doğa yürüyüşü şeklinde gerçekleştirilen faaliyette dağcılar Yedigöller milli parkında ilk olarak Yedigöller Milli Parkı içerisindeki ?Kapankaya Manzara Seyir Yeri´ne çıkılarak gölleri ve eşsiz peyzaj güzelliklerini gördüler. Dağcılar daha sonra kamp alanına ulaşarak göl ve orman manzarası eşliğinde getirmiş oldukları kumanyalarla öğle yemeğini yediler.

UZUN BİR YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Dağcılar öğle yemeğinin ardından hazırlıklarını yaparak uzun bir yürüyüşe çıktılar. Sararmış yapraklarla örtülü patikalardan ağlayan ve gülen kaya mevkiine ulaşan dağcılar, daha sonra şelalelerin olduğu alana ulaştılar. Burada dilek çeşmesinden su içen dağcılar, sırasıyla Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere tüm gölleri gezdiler. Dağcılar ayrıca ünlü Pisagor ağacını da görme fırsatını yakaladılar. İki ayrı ağacın zirvede birleşmesi şeklinde ilginç bir görüntü oluşturan Pisagor ağacı, dağcıların oldukça ilgisini çekti. 

400´E YAKIN AĞAÇ TÜRÜ VAR

Kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç, titrek kavak, sarı ve karaçam, köknar, fındık, ıhlamur ve dişbudak ağaçları başta olmak üzere 400´e yakın ağaç ve binlerce bitki türüne sahip eşsiz bir doğa harikası olan Yedigölleri gezen dağcılar, aynı doğada yaşayan muhteşem canlıları da görme fırsatını yakaladılar. Sessiz ve sakin bünyesi, güzel manzaraları, değişik arazi şekilleri, yürüyüş yolları, şelaleleri, çeşitli cinste bitki ve ağaçlarla süslü yamaçlarıyla büyüleyen Yedigöller, dağcılara unutulmaz bir gün yaşattı. 

GEZİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Yedigöller gezisini başarıyla tamamlayarak zirvede toplanan dağcılar, Bolu kent merkezine giderek yöresel ürün ve hediyelik eşya alışverişi yaptılar.  Akşam yemeği için ise yine Dörtdivan ilçesine hareket eden dağcılar, yemek sonrasında yorgunluklarını demli çay ve sohbetle attılar. Dağcılar uzun bir yolculuğun ardından Kırıkkale´ye ulaşarak Yedigöller macerasını başarıyla tamamladılar.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok