Yedi yıldır her ay toplanıyorlar

Yedi yıldır her ay toplanıyorlar

Son yıllarda azalan aile ve akrabalık bağlarını kuvvetlendirmek için zaman zaman bir araya gelen akraba grupları, çeşitli eğlence ve sohbet ortamları oluşturarak, bu bağın kopmaması için çaba harcıyorlar.

7 YILDIR TOPLANIYORLAR
Balışeyh’in Mehmetbeyobası Köyünde yaşayan ve farklı soy isim almalarına rağmen aynı aileden olan Durmaz ve Döveroğlulları bu geleneği en uzun yaşatanlardan. Özellikle sosyal medyada bu birlikteliği akrabaları arasında yaşatarak duyuran Emre Durmaz, her ay bir amca çocuğunun evinde organize edilen sohbet toplantısıyla da bu bağların nesillerden nesillere sürmesine öncülük ediyor. 2007 yılından itibaren Durmaz Ve Döveroğlu aileleri olarak, amca çocukları ile birlikte her ay aile gün toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Durmaz, “Aile, gün toplantımız her ay bir amca çocuğumuzun evinde toplanarak sırasıyla devam ettiriyoruz. Bu aile gün toplantımızın yapmamızın amacı, aile bağlarımızı koparmamak ve birlikteliğimizi daha güçlendirmek” dedi.

SOSYAL MEDYADA DA GÜÇLÜ AİLE
Aile gün toplantılarının Haziran ayında 7. seneye girdiğini vurgulayan Emre Durmaz, “Bu toplantımızda köyümüzün değerli hocalarını, büyüklerimizi de sohbete davet ederek gerek zaman zaman eğlenceli sohbet yaparak, zaman zaman ise dini sohbetler yaparak 7. senemizin gün toplantısını gerçekleştirdik” dedi. Sosyal medyada da tüm bu çalışmaları duyurduğunu vurgulayan Durmaz, “Facebook’ta son zamanlarda bizleri takip edenlerin sayısı biraz artmıştır. Bizleri takip eden siz değerli hemşerilerim ve değerli dostlarıma çok çok teşekkür ederim. Facebook’ta bizleri durmaz_oba71@hotmail.com adresinden takip edebilirsiniz” dedi.



sadi pekince
22.06.2014 23:51:13
niye iki soyadla toplanmışlar iki soyadla aralarına muhalefetlik girebilir bence tek soyadla toplansınlar hatta tek soyadıda ortadan ikiye bölünüp toplansınlar

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ