Yazlık bakımı ihmal etmeyin

Yazlık bakımı ihmal etmeyin

Eski sanayi sitesinde hizmet veren oto Güneş işletmecisi Namık Güneş Sert geçen kış mevsimin ardından araçlar bakıma ihtiyaç duyar hale geldiğini ve araçların yazlık bakımı ihmal etmemeleri konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

KIŞLIK BAKIMLAR KADAR ÖNEMLİ
Sert geçen kış mevsimin ardından araçlar bakıma ihtiyaç duyar hale geldi. Kışın dikkate alınması gereken bakımların olduğu gibi araçların yazın da ihmal edilmemesi gereken bakımları bulunuyor. Oto Güneş işletmecisi Namık Güneş ,?Yazlık bakımlarından en az kışlık bakımlar kadar önemli olduğunu söyleyen Güneş? Kış mevsiminden çıkan araçlara mutlaka bakım yapılması gerekiyor. Mete Kalyoncu, ilk olarak araçların kaportalarının bakıma ihtiyaç oluyor. Kışın arabalar fazla ıslandığı için arabaların kaporta kısmında paslanmalar meydana gelebilir. Bu yüzden kaportalar silinip yıkanmalıdır. Ayrıca araçların teknik bakımları da ihmal edilmemelidir? dedi.

YAZ DÖNEMİ BAKIMI GEREKTİRİYOR
Teknik olarak arabanın özellikle radyatör kısmının bakımlarının yapılması gerektiğini vurgulayan oto tamircisi Mustafa Yıldırım ise, ?Sert bir kış mevsimi geçirdik. Dolayısıyla araçlarda yoruldu. O yüzden yaz dönemi bakımı gerektiriyor. Radyatör, karbüratör, pompa bakımları ve yağ kontrolü başlıca yapılması gereken bakımlar. Bunlar kontrol edildiği zaman yaz döneminde sıkıntı yaşanmaz. Tabi yaz dönemi en fazla hararet yapma ile karşılaşıldığı için radyatör suyunun kontrolü ve radyatörün temizlenmesi ihmal edilmemesi gereken baş unsurlardır? diye konuştu. Yıldırım, yazın sıcaklara karşı koruyucu konumunu üstlenen klima bakımlarının da yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

YAZIN DA ANTİFRİZ KONULURSA HARARET DENGELİ OLUR
Yazı genellikle buji, platin aksamının bakımlarının yapıldığını belirten Yıldırım, ?elektrik teşkilatı ve hava filtresinin temizlenmesi gerekiyor. Yazlık bakımların da kışlık bakımlar gibi özenerek yapılması gerekli. Yazın araçların sık sık hararet yapmaması için termostat kontrol edilmelidir. Yazın karşılaşılan en büyük sorun hararet sorunu olduğu için radyatör ve termostat bakımı ihmal edilmemelidir. Bazı arkadaşlar radyatöre yazın su koyuyor. Yazın da antifriz konulursa hararet dengeli olur? ifadelerini kullandı. Yazın araçların güneşte fazla tutulmaması gerektiğini belirten Yıldırım lastik havalarının da kış mevsimine göre daha fazla olması gerektiğini sözlerine ekledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ