Yazarımıza TEÇEP ödülü

Yazarımıza TEÇEP ödülü

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2012 ?Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı? (GEBİP) ve ?Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülleri? Programı (TEÇEP)ödülleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün?ün de katıldığ

ÜLKENİN BÜYÜK DEĞERLERİ 
Geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK Feza Gürsoy Konferans Salonunda düzenlenen Akademi Günü kapsamında gerçekleştirilen ve Akademi üyeleri ile çeşitli üniversite rektörleri, ALLEA başkan yardımcısı Prof. Dr. EdNoort ve ödül sahiplerinin de katıldığı ödül töreninde yaptığı konuşmada, BST Bakanı Nihat Ergün, ülkenin büyük değerleri olan bilim insanlarına ödül vermenin büyük mutluluk olduğunu söyledi.
28 BİLİM İNSANI ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ 
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da konuşmasında, bu yıl 124 başvuru içerisinden 28 bilim insanının GEBİP ödülüne layık görüldüğünü, böylece bugüne kadar GEBİP kapsamında 294 genç bilim insanına destek sağlandığını söyledi. TEÇEP kapsamında da Türk dilinde üniversite düzeyinde nitelikli ders malzemesi üretilmesinin amaçlandığını ve 2012 döneminde 151 başvuru içinden 30 telif ve çeviri eserin ödüle layık görüldüğünü ifade etti.
ÖNEMLİ BİR PROJE 
TEÇEP ödülü kazananlar arasında Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi olan Kırıkkaleli hemşerimiz, Prof. Dr. Mehmet Mert de var. 2009 yılında yazdığı Lif Bitkileri ders kitabı ile Telif Eser Ödülü kazanan Sayın Prof. Dr. Mehmet Mert, aynı zamanda gazetemiz köşe yazarlarından. Pamuk, keten, kenevir, jüt, rami, abaka gibi lifleri için yetiştirilen bitkilerin tarihçesinin, sistematiğinin, botaniğinin, tarımının ve ıslahının anlatıldığı bu kitap (http://www.nobelyayin.com), aynı zamanda çoğu Ziraat Fakültelerinde de ders kitabı olarak okutuluyor.


1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı